ULTIMA ORĂ 31 ianuarie 2011

A murit ÎPS Bartolomeu Anania

de Covasna Media | 908 vizualizări

Înalt Prea Sfinţia sa Bartolomeu Anania suferea de circa trei ani de o afecţiune a inimii, care îi afecta oxigenarea organismului. Mitropolitul a fost transportat chiar şi la Viena, la clinica AKH, pentru a primi un tratament corespunzător, însă medicii austrieci nu l-au mai operat din cauza stării foarte grave de sănătate. Bartolomeu Anania ar fi împlinit 90 de ani pe 18 martie.

“Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunță că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 1925, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul, şi-a început călătoria spre Împărăţia Cerurilor. Decesul a survenit la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei.

“Înconjurat de medici, prieteni, ucenici şi colaboratori apropiaţi, trupul Înaltpreasfințitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecţiuni care i-au marcat ultima perioadă de viaţă. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toţi cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunţată ulterior. În toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul şi credincioşii Bisericii noastre vor înălţa rugăciuni pentru iertarea păcatelor şi dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Părintelui nostru Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu şi pentru veşnica sa odihnă în Împărăţia lui Dumnezeu, alături de aleşii Săi.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi pe toţi cei îndureraţi să îi aline cu mângâierea Duhului Sfânt!”, se mai arată în comunicatul Mitropoliei Clujului.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un cetatean, 4 februarie 2011
Domnul Dumnezeu,are alte treburi mai importante decat sa odihneasca in pace pe unul care daca un om a avut un necaz,botez,cununie religioasa,boboteaza sau alte deastea si dealea,ia cerut banii cu citeste integral
Romeo, 4 februarie 2011
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!
lili, 1 februarie 2011
Odihneasca-se in pace!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.