ULTIMA ORĂ 18 august 2013

A murit Florin Cioabă, "regele romilor"

de Covasna Media | 1015 vizualizări

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit. El era internat în Turcia, după ce suferise un infarct.

El a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.

Florin Cioabă a suferit un infarct în timp ce afla în vacanţă în Antalya şi era internat în stare gravă la un spital din stațiune.

Medicul Şerban Brădişteanu a mers, la solicitarea lui Traian Băsescu, în Antalya, pentru a evalua starea de sănătate a lui Florin Cioabă. La întoarcerea în ţară, medicul a spus că starea acestuia este gravă.

Informaţia privitoare la deces a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat, pentru Mediafax, că decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator.

Fiul acestuia, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieşit din comă, este în stare stabilă şi se reface după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge. Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore şi s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenţia a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.