ULTIMA ORĂ 22 aprilie 2013

600.000 de români depun Declaraţia de venit. Cum o completezi

de Covasna Media | 951 vizualizări

Luna viitoare, aproximativ 600.000 persoane fizice sunt obligate să depună la Fisc declaraţia privind venitul realizat în 2012 (Formularul 200).

Declaraţia se completează şi se depune la Administraţia Financiară de domiciliu, până la data de 25 mai.

Veniturile pentru care trebuie depusă declaraţia sunt: venituri din activităţi independente, unele venituri din investiţii (transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract), venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură impuse în sistem real.

Declaraţia se completează pentru fiecare sursă şi categorie de venit. Pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere.

Totodată, există anumite activităţi pentru care plăţile anticipate sunt finale, iar contribuabilii respectivi nu au obligaţia depunerii Formularului 200 - activităţile pentru care venitul net se stabileşte pe baza normelor de venit şi unele venituri din cedarea folosinţei bunurilor.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

Totodată nedepunerea declaraţiei fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.

NU depun declaraţia persoanele fizice care au avut anul trecut venituri din salarii, pensii, salarii din străinătate, premii sportive, premii din jocuri de noroc, dobânzi, dividende, alocaţii şi şomaj.

De aici puteti descarca DECLARATIA DE VENIT 

Aici găsiţi un ghid de completare în Powerpoint 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gheorghe Sarau, 7 mai 2013
Bravo! Felicitari pentru ppt! Mai aveti un pas: sa nu mai declaram dreptul de autor, caci deja se consemneaza la retinerea la sursa! Faceti o reglementare, spuneti ca dam din start 16%, la sursa, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.