ULTIMA ORĂ 6 iunie 2011

30 noiembrie ar putea fi declarată zi nelucrătoare

de Covasna Media | 395 vizualizări

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de scrisoarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, care solicită promovarea unei iniţiative legislative prin care ziua de 30 noiembrie în care se celebrează Sfântul Apostol Andrei să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare, scrie Agerpres.

"S-a luat act de această scrisoare, care va fi transmisă grupurilor parlamentare să ia o decizie. Biserica are dreptate. Din păcate, noi suntem unul dintre popoarele cu cele mai multe zile libere. Cred că un grup parlamentar va găsi un grup de colegi să iniţieze această această lege şi apoi noi să o aprobăm. Biserica noastră are dreptate, ocrotitorul nostru este Sfântul Andrei, e o zi veche. A fost aprobată acum câţiva ani în Sinodul Bisericii să fie zi naţională bisericească şi credem că fiind majoritatea ortodocşi nu ar fi o lezare a drepturilor minorităţilor din România. Fiecare stat european, în funcţie de religie, are o zi de acest tip", a spus vicepreşedintele Camerei Valeriu Zgonea.

Pe 30 mai, Patriarhul Daniel a transmis conducerii Camerei o scrisoare în care solicită ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată printr-o iniţiativă legislativă sărbătoare legală nelucrătoare.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eugen, 7 iunie 2011
Care minoritati ? Ia priviti cine sarbatoreste pe Sfintul Andrei: 1)în calendarul ortodox: 30 noiembrie şi 20 iunie (aducerea moaştelor) 2)în calendarul romano-catolic: 30 noiembrie şi 9 mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.