ULTIMA ORĂ 21 ianuarie 2011

Diriginta l-a vrut tuns: O profesoară i-a tăiat părul unui elev în faţa clasei

de Covasna Media | 670 vizualizări

Anchetă la Şcoala "George Coşbuc" din Iaşi după ce o profesoară a fost acuzată de un elev că l-a tuns cu forţa în faţa clasei. Elevul de 13 ani susţine că diriginta l-a pedepsit în acest fel din cauză că refuzase să se tundă. Acum, adolescentul este subiect de glumă pentru colegii lui. Profesoara susţine că nu a făcut „nimic deplasat”.

„Aveam părul lung, la jumătatea ochilor. Doamna dirigintă mi-a spus că o să mă tundă dacă mă mai vede încă o dată cu părul lung. Doamna a venit cu un foarfec galben, mi-a luat bretonul şi m-a tuns. Vreo doi colegi m-au ţinut de mâini. Vreo trei au venit cu telefoanele, făceau poze. M-am simţit nasol. Eu nu am vrut să mă tund pentru că îmi plăcea cu părul lung", a povestit Claudiu.

Profesoara susţine însă că gestul său nu este „nimic deplasat”. „Nu consider că am făcut ceva atât de deplasat. Nu am făcut decât să scurtez un breton adus ostentativ în faţă. de fiecare dată când i-am atras atenţia să se tundă, copilul a spus „Nu vreau!” “, a explicat Maria Posmangiu.

În urma incidentului, diriginta a fost nevoită să dea explicaţii conducerii şcolii. „Cu o foarfecă luată de la administraţie i-am tăiat bretonul (subliniez că nu l-am sluţit). Recunosc şi pentru aceasta îmi cer scuze în faţa mamei copilului, că am vrut să fie un fel de sancţiune, dar am reacţionat şi sub un impuls, fapt pe care îl regret", a scris Maria Posmangiu în nota explicativă dată conducerii şcolii ieşene.

Părinţii elevului spun că sunt indignaţi de gestul profesoarei. „Copilul se ascunde, nu se duce la şcoală la fix şi intră pe altă intrare ca să nu râdă de el. Îi este ruşine, mai ales la vârsta asta. Aştept să văd ce spune Inspectoratul. Eu ce să-i fac? Să o prind pe stradă să o tund?” a întrebat retoric tatăl lui Claudiu.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, 22 ianuarie 2011
Bine ia facut. Culmea este ca parintii mai si comenteaza. Eu unu nu m-as fi apucat sal tund insa nu il mai primeam la ore pana cand nu vine la scoala intr-un mod decent.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.