TURISM 31 august 2011

Weekend cu festin vânătoresc la Covasna

de Monica Vrânceanu | 1060 vizualizări

Orașul Covasna va fi sâmbătă gazda Festivalului de mâncăruri vânătorești, acesta fiind organizat de către Ordinul Cavaleresc Gastronomic al Preparatelor în Aer Liber, în colaborare cu Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV). Directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că aceasta este cea de-a patra ediție a Festivalului și va aduna la Covasna în jur de 25 de chipe concurente, fiecare încercând să-și demonstreze măiestria în ceea ce privește gătitul la ceaun al cărnii de vânat.

Taxa de înscriere în Festival a fost stabilită de către organizatori la două sticle de vin – un vin alb și unul roșu, iar în schimbul acestora concurenții vor primi un cort, o masă și un ceaun.

”În acest an avem și o nouă abordare în ceea ce privește echipa care va câștiga premiul de popularitate: introducem cupoane în valoare de 6 lei, pe care cumpărătorii le achiziționează de la organizatori și în baza cărora primesc câte o porție de tocană, exact de la echipa pe care o aleg ei – adică se vor duce după tocană la cine vor dori, vor preda cuponul în schimbul porției de tocană și la final vom vedea cine are cele mai multe cupoane”, a explicat Vajda Lajos.

Potrivit acestuia, concursul propriu-zis va începe la ora 11, în părculețul din fața Casei de Cultură Orășenești din Covasna, iar echipele vor fi atât locale cât și din partea orașelor înfrățite cu cele din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Sorin, 4 septembrie 2011
Am fost sambata 03.09.2011 la Covasna si am fost deosebit de incantat de manifestarea desfasurata aici. La ora 11 eram deja prezent si ma plimbam printre ceaunele concurentilor. Pana la ora 14 cand citeste integral
kostake, 3 septembrie 2011
Bun, sunt in Covasna, am plecat sa vad si sa gust. Va spun dupa aia cum a fost.
NG, 1 septembrie 2011
Ma surprinde profesionalismul cu care este scris acest articol. Cei din Covasna fac acest festival de dorul de a face ceva, si nu pentru ca este unul dintre multele activitati ce vor avea loc, cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.