TURISM 26 mai 2011

Undă verde pentru cumpărarea Hotelului Bodoc

de Monica Vrânceanu | 834 vizualizări
Ieri a fost aprobată asocierea dintre CJ Covasna şi CL Sfântu-Gheorghe pentru cumpărarea Hotelului Bodoc Asocierea dintre Consiliul Județean (CJ) Covasna și Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe, pentru începerea demersurilor în vederea achiziționării de către cele două instituții a Hotelului Bodoc a fost aprobată ieri. Proiectul a intrat întâi pe ordinea de zi a CJ Covasna și, chiar dacă inițial consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) au cerut amânarea votării proiectului, în cele din urmă acesta a fost adoptat.

Ieri a fost aprobată asocierea dintre CJ Covasna şi CL Sfântu-Gheorghe pentru cumpărarea Hotelului Bodoc

Asocierea dintre Consiliul Județean (CJ) Covasna și Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe, pentru începerea demersurilor în vederea achiziționării de către cele două instituții a Hotelului Bodoc a fost aprobată ieri.

Proiectul a intrat întâi pe ordinea de zi a CJ Covasna și, chiar dacă inițial consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) au cerut amânarea votării proiectului, în cele din urmă acesta a fost adoptat. La prezentarea proiectului au fost prezenți atât primarul Antal Arpad, cât și deputatul Edler Andras, ambii prezentând necesitatea acestui parteneriat, prin care autoritățile vor cumpăra Hotelul Bodoc de la SCTA Oltul SA a omului de afaceri brașovean Ioan Niculae.

CJ a adoptat în cele din urmă parteneriatul, aceeași hotărâre intrând apoi în dezbaterea CL Sfântu-Gheorghe. Aici, discuțiile în contradictoriu au durat câteva zeci de minute, în cele din urmă majoritatea consilierilor locali aprobând proiectul.

Atât primarul Antal Arpad cât și președintele CJ Tamas Sandor au explicat că parteneriatul deschide oficial posibilitatea de inițiere a negocierilor cu Ioan Niculae, pentru cumpărarea Hotelului Bodoc în proprietatea privată a autorităților. După achiziționare - pentru care se va forma, la momentul negocierilor, o comisie formată din reprezentanții partidelor politice ale consiliilor, Hotelul va fi reabilitat și apoi dat în administrarea unui privat.

Primarul Antal Arpad a declarat că este absolut necesar, pentru dezvoltarea potențialului turistic al orașului, ca actuala formă a Hotelului Bodoc, care e mai mult o ruină, să dispară din centrul orașului. Primarul s-a arătat totodată deranjat de criticile aduse asocierii de către deputatul PSD Horia Grama, amintind că privatizarea Hotelului, ca și cele de la Vâlcele sau Malnaș, s-a făcut pe vremea guvernării PSD.

Omul de afaceri braşovean a demarat, în urmă cu aproape patru ani, lucrările de modernizare a Hotelului din Sfântu Gheorghe, dar acestea au fost curând oprite. Proiectul lucrărilor cuprindea ridicarea acestuia la rang de 5 stele, cu amenajarea unei piscine, a unei săli de conferinţe şi alte dotări. Costul investiţiei a fost estimat la aproximativ 6 milioane de euro, existând posibilitatea ca această sumă să fie depăşită. De cumpărarea hotelului au fost interesate mai multe persoane, precum şi Primăria Sfântu Gheorghe – însă toţi au renunţat, în principal din cauza crizei care a afectat majoritatea investiţiilor. Municipalitatea  din Sfântu-Gheorghe a mai cumpărat de la Ioan Niculae activele de la Şugaş Băi, pentru 310.000 euro – o mofetă, un restaurant, o bază de tratament şi un teren de circa 4.000 de mp. Tot în Covasna, omul de afaceri braşovean mai are însă active şi la Vâlcele, staţiune în paragină, sau la Malnaş Băi, Turia şi Bixad – acestea fiind, la rândul lor, neîngrijite.

Activele SCTA Oltul din Sfântu-Gheorghe au fost cumpărate acum opt ani de Ioan Niculae pentru aproximativ 600.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Marian, 31 mai 2011
Si ai dori ca hoti de teapa lui Ioan Niculae sa conduca afacerile mari in oras?
vasy, 31 mai 2011
Marian,eu am lucrat la renovarea lui acum 15 ani cel putin,ceea ce vreau eu sa subliniez si ma deranjeaza e ca incet incet si farama cu farama se incearca anihilarea oricarei dovezi ca aici ar locui citeste integral
Marian, 30 mai 2011
Inca ceva vasy:cred ca pe vremea aia oti erai pe drum ori in primii ani de viata dar intreaba-ti parintii pentru ca sunt sigur ca au petrecut momente placute in barul sau restaurantul BODOC.
Marian, 30 mai 2011
Stimate domnule vasy,intereseazate cum a fost pe vremuri cand a functionat hotelul Bodoc cu un restaurant de nota 10,un bar in care nu gaseai loc liber de la ora 18 incolo,un hotel in care se cazau citeste integral
vasy, 30 mai 2011
Deci va fi cumparat de fapt de cine?De CJ sau de membri lui?Probabil dupa renovare nu se va mai numi Hotel Bodoc,va fi Hotelul Secuiesc cu angajati 100% de etnie maghiara,asa cum deja ne-au obisnuit citeste integral
Cititor, 27 mai 2011
Interesant. Un anumit intreprinzator cumpara pe nimic activele "privatizate" dintr-un judet. Vine presedintele CJ, primarul si cumpara activele respective la un pret umflat pe bani publici. In acest citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.