TURISM 8 iunie 2011

Turienii se pregătesc de ziua comunei și vor recorduri peste recorduri

de Monica Vrânceanu | 594 vizualizări

Comuna Turia se pregătește să intre din nou în centrul atenției cu Zilele Comunei care se vor desfășura peste două săptămâni. Pregătirile sunt intense, iar turienii au pus la cale fel de fel de întreceri, concursuri și recorduri prin care să-i atragă pe turiști și să arate cât de frumoasă și plină de posibilități este zona lor.

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat că Zilele Comunei din acest an vor marca 704 ani de existență a așezării, drept pentru care vor fi sărbătorite cu mare fast și cu multe surprize. Astfel, turienii vor organiza Festivalul Internațional de Gătit, Festivalul Bulzului și vor stabili un nou record în materie de lucrări în lemn.

”La Festivalul de Gătit s-au înscris deja echipe din zonă, din țară, din Ungaria și Germania. Aici va fi un adevărat ”mozaic” în care fiecare își va dovedi măiestria în diverse preparate, pornind de la ciorbe dintre cele mai diverse și până la tocănițe complicate ori semipreparate realizate după rețete originale și ultra-secrete. La Festivalul Bulzului vom prepara iarăși un bulz uriaș de 50 de metri, nici nu ne trebuie mai mult, pentru că recordul în materie de bulz l-am stabilit tot noi, în urmă cu ceva timp, când am realizat cel mai mare bulz din lume, atestat și de Cartea Recordurilor: un bulz delicios de 150,31 metri”, a spus Daragus Attila.

Primarul și oamenii locului vor mai stabili însă un record, de această dată la lucrări în lemn. După ce comuna a intrat în Cartea Recordurilor cu Cea mai mare poartă sculptată din lume, artistul local Peto Sandor va realiza în acest an Cel mai înalt stâlp sculptat.

”Stâlpul va fi amplasat în Parcul din Turia, la drumul spre Alungeni și va fi o emblemă a localității, atestată din 1307”, a mai spus Daragus.

Primarul a dezvăluit că la sărbătoarea comunei ar putea participa însuși ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ca simpli vizitatori fiind așteptați aici peste o mie de oameni.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.