TURISM 13 august 2019

Tabăra de echitație „Pe Cai!”, la Câmpul Benedek

de Daniela Luca | 2133 vizualizări

Participanții vor petrece o săptămână în preajma cailor 

Asociația „Vadon“ organizează o nouă tabără de echitație care va avea la Câmpul Benedek începând de luni, 19 august. Astfel, timp de o săptămână, călăreții începători vor învăța cu ajutorul celor mai buni profesioniști bazele echitației, vor descoperi plăcerea de a urca în șa și vor avea posibilitatea să interacționeze cu caii cuminți și blânzi care se pretează la lucrul cu copiii.

Aflată la a șasea ediție, tabăra de echitație „Pe Cai!” vine cu schimbări importante anul acesta. Dacă până în prezent un număr de 40 de copii puteau beneficia de programele din cadrul taberei, anul acesta organizatorii au decis să micșoreze numărul de locuri pentru ca fiecare copil să aibă acces la un cal. 

„Deja am trecut de două tabere și mai urmează încă două. Una pentru începători și una pentru avansați, dar la care deja sunt ocupate toate locurile. Am schimbat un pic organizarea acestor tabere față de cele care au fost până acum. Am lucrat de obicei cu 40 de copii, dar acest sistem după părerea noastră nu mai putea funcționa, fiindcă în total sunt vreo 15-16 cai și ca atare dacă sunt 40 de copii, nu are fiecare copil acces la un cal și atunci este mai greu să organizezi o tabără care fie o amintire foarte frumoasă pentru fiecare dintre ei. Astfel ne-am hotărât să organizăm tabere cu un număr mai restrâns de copii, 10-12 care nu mai stau în căsuțele unde au stat până acum, ci în cele două camere de oaspeți ale asociației care sunt acolo la dispoziție. În rest, taberele decurg ca și până acum. Copiii învață printre altele să călărească cu instructorii care predau lecții de călărit. Avem convingerea că aceste tabere sunt mai bune, mai practice față de cele pe care le-am organizat până acum.”, ne-a spus Demeter János, directorul executiv al Asociației „Vadon”. 

Participanții vor putea încerca călăria pe traseu, dresajul și sărituri peste obstacole, spun organizatorii. În tabără sunt ținute cursuri teoretice și practice, activități artizanale, seri de dans popular, proiecții de filme, prezentări de îmbrăcăminte de echitație, iar tinerii pot învăța și bazele primului ajutor.

Organizatorii au precizat că  tabăra de echitație devine din ce în ce mai populară în fiecare an. La ediția de anul trecut au participat 23 de avansați în călărie, iar 35 de persoane au fost inițiate în acest sport. 

Mai multe detalii despre tabăra de echitație care va avea loc săptămâna viitoare pot fi aflate la numărul de telefon al instructoarei Nagy Eszter, 0731 329 227. Aceasta ține și antrenamente individuale pentru cei care doresc să cunoască secretele sporturilor ecvestre în afara taberei, iar programarea se stabilește pe bază de rezervare. 

Pe dealul Benedek a funcționat o fermă până în anii ’90 care a fost transformată ulterior de către câțiva antreprenori locali într-un loc de tabără. În anul 2013 Asociația „Vadon“ a transformat grajdurile existente și a amenajat ferma de cai, respectiv un centru de echitație pe un teren de aproape patru hectare, iar în luna iunie a acestui an a fost inaugurat și manejul acoperit. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.