TURISM 15 mai 2011

Sfântu-Gheorghe se pregătește de Parada Cârnaţilor

de Monica Vrânceanu | 693 vizualizări
Cei mai iscusiți preparatori de cârnați din țară dar și de peste hotare se pregătesc să participe la finele acestei săptămâni la cea de-a noua ediție a Paradei Cârnaților de la Sfântu-Gheorghe. Parada Cârnaților va debuta sâmbătă de la ora 9, la Sala Mică a Sporturilor de pe strada Vânătorilor din cartierul Simeria, iar la aceasta sunt așteptate să participe peste 70 de echipe de bucătari, care vreme de mai multe ore vor prepara cei mai

Cei mai iscusiți preparatori de cârnați din țară dar și de peste hotare se pregătesc să participe la finele acestei săptămâni la cea de-a noua ediție a Paradei Cârnaților de la Sfântu-Gheorghe. Parada Cârnaților va debuta sâmbătă de la ora 9,  la Sala Mică a Sporturilor de pe strada Vânătorilor din cartierul Simeria, iar la aceasta sunt așteptate să participe peste 70 de echipe de bucătari, care vreme de mai multe ore vor prepara cei mai delicioși cârnați, după rețete originale, păzite cu mare grijă. Fiecare echipă participantă va fi compusă din 3-4 persoane, care în contul unei taxe de participare de 300 de lei/ echipă vor primi din partea organizatorilor o masă, un vas de plastic, zece kilograme de carne, patru şorţuri, 15 metri de membrană, patru banderole şi șase bilete pentru „suporteri”.  În prepararea cârnaților, echipelor le revine datoria de a-și asigura restul de ingrediente în afară de carne și, desigur, condimentele.

Concursul în sine va consta în decorarea de către fiecare echipă a propriei mese și prepararea cârnaților, fiecare echipă trebuind să preda juriului un cârnat de 50 de cm pentru evaluare.

Juriul va puncta echipa- costum, organizare, bună dispoziţie, pregătirea ingredientelor pentru preparate, amenajarea mesei- decor, produse tradiţionale, originalitate, procesul de preparare a cârnaţilor, aspectul şi, desigur, gustul acestora.

Fiecare echipă va primi diplomă de participare, iar cele mai bune vor fi premiate. În acest an, Marele premiu va consta într-o excursie de trei zile pentru patru persoane la Hajdúszoboszló (Hotel Négy Évszak).

Președintele Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV), cea care organizează Parada, Bagoly Miklos, a declarat că pe lângă cele peste 70 de echipe participante sunt așteptați să ia parte la eveniment aproximativ 4000 de oameni.

”Vom avea și un  program cultural- surpriză, iar până la prepararea cârnaților, vizitatorii Paradei se vor putea distra pe cinste în afara Sălii, deoarece nu vor putea intra acolo decât după ce concurenții vor fi terminat produsele. Dar afară vor fi standuri cu bere, mici și alte bunătățuri, deci nimeni nu va duce lipsă de nimic”, a spus Bagoly.

Parada Cârnaților de la Sfântu-Gheorghe a devenit o tradiție în ultimii ani. La ediția din 2010, numele premierului Emil Boc a ajuns sa fie pus pe capul unui porc vopsit în portocaliu, fiind apoi așezat pe o poartă secuiască. Standul echipei Szakik din orașul Covasna a fost anul trecut principala atracție a Paradei, bucătarii de aici aranjând o poartă secuiască sculptată în miniatură, în vreme ce  înăuntru au fost "afumați" cârnați, slănină și șuncă.  În poartă au așezat și un cap de porc vopsit în portocaliu, pe care au scris, cu bucăți de cârnați, "Boc" și "15 și 25%", indicând reducerile anunțate la acea vreme de Guvern la pensii, respectiv la salariile bugetarilor.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
@KRI, 16 mai 2011
Si de cand se scrie cu - numele orasului?!
dan daniel, 16 mai 2011
Si de ce ati pus o fotografie cu scroafa aia bruneta diana care a papat si papa de pe urma tepelor date? voi stiti ca inca raman oameni in strada din cauza acestor escroci? de curand am vazut o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.