TURISM 15 mai 2018

Se deschid porțile castelelor din Transilvania

de Geanina Lupșa | 1302 vizualizări

Castelele Kálnoky și Mikes din județul Covasna vor fi deschise publicului larg în perioada 26-27 mai

Castelele transilvănene din localitățile Micloșoara, Zăbala, Mănăstirea, Gilău, Brâncovenești și Toplița vor putea fi vizitate în perioada 24-27 mai, cu ocazia evenimentului PIKNIK- Săptămâna Castelelor Deschise. Evenimentul este organizat cu prilejul Săptămânii Patrimoniului Privat. Din județul Covasna, castelele Kálnoky din Micloşoara și Mikes din Zăbala își așteaptă vizitatorii în perioada 26-27 mai.

Castelul Kálnoky din Micloșoara va putea fi vizitat în perioada 26-27 mai, începând cu ora 10:00. Programul cuprinde plimbări cu trăsura și ponei, activități de colorat și desenat castele, tururi ghidate, vânătoare de comori în parcul castelului, lecții de dansuri populare, iar de la ora 14:00 se va organiza un picnic în familie.

Un alt castel din județ ce își deschide porțile pentru public în perioada 26-27 mai este Castelul Mikes din localitatea Zăbala. Programul începe de la ora 10:00 și cuprinde diferite activități: pictură pe față, vânătoare de comori, fabricarea machetelor de castele din carton, dar și cursuri de dansuri renascentiste.

De la ora 14:00 va avea loc un picnic de familie cu bunătățuri aduse de acasă.

Programul la Castelul Mikes va continua și a doua zi, pe data de 27 mai, când de la ora 18:00 se va desfășura un concert de vioară susținut de artista belgiană Rosanne Philippens.

Alte 4 castele din Transilvania vor putea fi vizitate cu ocazia evenimentului PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise.

Castelul Kornis din localitatea Mănăstirea, județul Cluj este deschis publicului pe data de 24 mai, de la ora 13:00, iar în deschiderea festivă va avea loc o slujbă ecumenică. Pe parcursul zilei se vor desfășura activități precum: meci de fotbal în parcul castelului, concurs de gătit, picnic de familie.

Castelele Rákóczi-Bánffy din localitatea Gilău, județul Cluj și Kendy-Kemény din localitatea Brâncoveneşti, judeţul Mureş vor putea fi vizitate pe data de 26 mai, începând cu ora 10:00, iar pe data de 27 mai Castelul Urmánczy din localitatea Topliţa, judeţul Harghita, va fi deschis publicului larg.

Evenimentul PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise este organizat de Coaliţia Castel în Transilvania, iar scopul acestei inițiative este acela de a promova clădirile monumente private din întreaga Europă.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.