TURISM 16 decembrie 2010

Se deschid pârtiile de schi de la Şugaş-Băi

de Monica Vrânceanu | 646 vizualizări
Cele două pârtii de la Şugaş-Băi vor fi deschise din această sâmbătă pentru pasionaţii de schi, urmând ca o deschidere oficială a sezonului să aibă loc pe 2 ianuarie 2011. Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat că cele două pârtii de schi - cea veche şi cea nou-amenajată - sunt perfect funcţionale şi chiar dacă zăpada naturală este foarte mică, ele vor fi “alimentate” cu zăpadă artificială

Cele două pârtii de la Şugaş-Băi vor fi deschise din această sâmbătă pentru pasionaţii de schi, urmând ca o deschidere oficială a sezonului să aibă loc pe 2 ianuarie 2011.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat că cele două pârtii de schi - cea veche şi cea nou-amenajată - sunt perfect funcţionale şi chiar dacă zăpada naturală este foarte mică, ele vor fi “alimentate” cu zăpadă artificială prin instalaţiile achiziţioanate tocmai în acest scop de către municipalitate în urmă cu un an.

Primăria a stabilit şi un program special pentru pârtiile de la Şugaş-Băi, astfel încât în perioada weekend-urilor şi cea a vacanţei de iarnă acestea vor fi deschise de la ora 9 la ora 21, urmând ca apoi programul de sezon să fie cuprins între orele 15 şi 20 în zilele lucrătoare, în vreme ce sâmbăta şi duminica pârtiile vor fi deschise tot între 9 şi 21.

În ceea ce priveşte costurile pentru public, Sztakics Eva a arătat că, până la deschiderea oficială a sezonului, o urcare pe pârtie va costa 2 lei, iar un abonament cu opt urcări 10 lei, urmând ca din luna ianuarie costul unei urcări să fie de 3 lei, iar costul a şase urcări de 10 lei.

Pârtia de schi de la Şugaş Băi a intrat în reabilitare odată cu restul staţiunii, prin finanţări de la Ministerul Turismului şi prin fonduri ale Uniunii Europene. Valoarea totală a reabilitării se ridică la 7 milioane de lei. La Şugaş-Băi se urmăreşte refacerea întregii infrastructuri, reabilitarea bazei de tratament şi a mofetei, precum şi construirea unui teren de minigolf, astfel încât staţiunea să-şi redobândească celebritatea din trecut.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.