TURISM 18 iulie 2013

Sărbătoare în Valea Zânelor

de Székely Emőke | 951 vizualizări

Nedeia Mocănească de la Covasna va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni

Asociația Culturală „Iustinian Teculescu” va organiza și anul acesta Nedeia Mocănească, sărbătoare tradițională iubită atât de localnici, cât și de turiști.

Nedeia Mocănească are loc anual în jurul zilei Sfântului Ilie și prezintă tradițiile străvechi ale unei nunți ciobănești. Sărbătoarea începe sâmbătă cu o serie de concerte etno dance și muzică ușoară. Vor urca pe scenă formația Tziganski, Liliana Damian, trupa Rustic, Youvenis Group, după care va avea loc o discotecă în aer liber. Duminică, cei interesați vor putea urmări pas cu pas nunta tradițională din Voinești cu cerutul miresei, hora miresei, descălțatul nașilor sau ruperea colacului miresei.

Vor fi prezentate și costume dacice, lupte dacice și va fi și concurs de ridicare a bolovanului. Vor fi și numeroase programe artistice, vor urca pe scenă ansambluri populare din Voinești, Sita Buzăului, Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, dar și din Focșani și Neamț. Programul se va încheia cu un foc de tabără.

În cele două zile pofticioșii vor putea cumpăra și bunătăți cum ar fi pastrama de oaie sau bulzul, Nedeia fiind și prilej de târg.

santilia

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.