TURISM 13 ianuarie 2020

S-a deschis pârtia mare de la Șugaș Băi

de Daniela Luca | 1724 vizualizări

Vremea caldă le dă bătăi de cap administratorilor 

Începând de sâmbătă, 11 ianuarie, a fost pusă în funcțiune și pârtia mare de la Șugaș Băi, de 560 de metri lungime. Chiar dacă din cauza vremii se poate schia doar de la jumătatea acesteia, administratorii spun că astfel s-a mai eliberat pârtia mică, cea de 250 de metri lungime. Îndată ce condițiile meteorologice vor fi favorabile, se va putea schia pe toată pârtia mare. 

Dacă anul trecut pe pârtia mare se putea schia încă de pe 6 ianuarie, anul acesta vremea caldă le-a dat peste cap planurile administratorilor. 

„Ieri am început să schiem pe pârtia mare, dar de la jumătate în jos pentru că nu a căzut zăpada, dar totuși am vrut să decongestionăm puțin pârtia mică pentru că era multă lume. Ca să punem tunurile în funcțiune trebuie să fie -5 grade. Nu știu când vom deschide toată pârtia pentru că depinde de vreme, nu de noi. Acum sunt +5 grade”, ne-a spus duminică, 12 ianuarie, directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd.

Pârtia mare are lungimea de 560 de metri, lățimea de 75 de metri, iar diferența de nivel este de 150 de metri și un grad mediu de dificultate.

Totodată, pârtie mică, a cărei deschidere a fost anunțată pe 2 ianuarie, are  250 de metri lungime, 60 de metri lățime și grad mediu de dificultate, la fel ca la pârtia mare. 

Prețul unui bilet de acces pe pârtia mare și pe pârtia mică este 4 lei, iar persoanele care au sub 18 ani, peste 60 de ani, dar și persoanele cu dizabilități vor plăti 3 lei pentru acces. 

Cele două pârtii sunt deschise de luni și până joi, între orele 15:00-20:00, vineri, în intervalul orar 15:00–21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 9.00–21.00.

Detalii pot fi accesate pe site-ul http://www.rekreativ.club/. Tot pe site poate fi urmărită filmarea în direct de la cele două pârtii. 

Sursă foto: www.rekreativ.club/net

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.