TURISM 7 aprilie 2013

Românii din Sud iau cu asalt zona Bálványos de Paște

de Monica Vrânceanu | 898 vizualizări

Peste 80% din spațiile de cazare din zona Turia – Bálványos au fost rezervate deja pentru Paștele Ortodox care se va celebra peste patru săptămâni. În aceste condiții, este foarte posibil ca până la acea dată să se ocupe toate locurile de cazare, astfel că proprietarii de hoteluri și pensiuni mai mari din județ sunt în febra pregătirilor.

Președintele ANTREC și primarul comunei Turia, Daragus Attila, spune că județul nostru este căutat în special de turiștii din Sud în această perioadă, iar cele mai multe rezervări la Bálványos le-au făcut bucureștenii și prahovenii. Pentru Paștele Ortodox, restaurantele au pregătit atât meniuri à la carte, cât și meniuri speciale care includ tot felul de peparate specifice sărbătorii: friptură de miel, ciorbă de miel, drob, precum și nelipsitele ouă roșii și prăjituri cu brânzeturi.

„Situația e bună la Bálványos și în restul județului, în această perioadă având de câștigat hotelurile și pensiunile mai mari, tocmai pentru că fără rezervări nu merită să se sacrifice miei. La Bálványos vom sacrifica trei miei mari, dar dacă va fi nevoie vom suplimenta”, a explicat Daragus Attila.

Acesta spune că au fost realizate și pachete cu oferte speciale de Paște, care cuprind cazare și mese de vineri până luni dimineață, cu programe speciale, inclusiv transportul turiștilor la Biserica Ortodoxă din Târgu Secuiesc în noaptea de Înviere. În plus, românii care vor ajunge la Bálványos de Paște vor fi familiarizați și cu obiceiul stropitului cu parfum al femeilor, propriu celor de religie reformată.

„Ne-am gândit că dacă turiștii vin aici nu ar fi rău să învețe câte ceva din obiceiurile locale, plus că e un obicei frumos stropitul doamnelor și domnișoarelor. Sunt sigur că vor fi încântați de acest obicei care nu e răspândit în sudul țării”, a explicat Daragus.

Președintele ANTREC susține că perioada Paștelui Ortodox este așteptată cu nerăbdare, deoarece aduce o dezmorțire a turismului, care a intrat în așteptare de la sărbătorile de iarnă încoace. Asta s-a întâmplat în zona noastră tocmai pentru că cei de religie catolică și reformată nu au prea umplut hotelurile și restaurantele de Paștele care a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, tradiția lor fiind cea de a sărbători acasă, în familie.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.