TURISM 24 octombrie 2011

Rezervat 100% pentru iarnă!

de Monica Vrânceanu | 742 vizualizări

Balvanyosul nu duce lipsă de turiști și nu mai are niciun loc liber de Revelion.

Cu două luni înainte de Anul Nou, stațiunea Balvanyos are un grad de ocupare de 100% pentru sărbătorile de iarnă și Revelion, semn că oamenii lasă deoparte criza financiară și economică și aleg ca măcar pentru câteva zile să se simtă bine și să nu mai țină cont de necazuri. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), primarul comunei Turia, Daragus Attila, susține că spațiile de cazare de la Balvanyos sunt ”pline ochi” pentru sărbătorile de iarnă, treaba mergând de fapt foarte bine mai ales din august încoace, moment de la care turiștii nu mai contenesc să vină la noi în județ.

”Am aplicat prețuri de criză, e adevărat, dar nu cred că numai acesta e motivul pentru care turiștii vin la Balvanyos. Cred că oamenii aleg să vină aici pentru că au parte de mâncare bună și servicii decente – nu vreau să mă refer la alte zone turistice, dar poate că noi mai păstrăm o anumită curățenie și corectitudine în relația cu clienții noștri, tocmai de aceea jumătate dintre cei care vin aici sunt clienți fideli, de ani de zile”, a declarat Daragus Attila.

200 de euro pachetul de Revelion

Potrivit acestuia, pentru Revelion la Balvanyos vor exista în jur de 140-150 de oaspeți, iar ofertele turistice au pornit de la una la cinci zile, un pachet maxi, cel de 5 zile – cu cazare, mese, masă festivă de Revelion și participare la Carnavalul din 1 ianuarie costând 200 de euro. Pe lângă cei care și-au rezervat camere în spațiile de cazare de la Balvanyos, la Restaurantul Cetate din localitate sunt așteptați și alți zeci de turiști din celelalte zone turistice apropiate, cunoscut fiind faptul că aceștia vin aici fie și măcar pentru seara de Revelion sau pentru serile de dinainte sau după acesta.

Pentru Revelion, cei de la Cetate vor pregăti mese cu produse tradiționale secuiești și vânătorești, platouri cu pește, preparate din carne și dulciuri specifice zonei. În ceea ce privește programul, Daragus Attila spune că acesta va cuprinde numere de muzică populară românească și ungurească oferite de formații live, dar și numere de comedie. A doua zi va avea loc tradiționalul Carnaval și o pomană a porcului, cu toate obiceiurile secuiești și românești.

”La noi toată lumea se implică în programul de Revelion și al serilor de iarnă, ne punem cu toții măști sau căciuli haioase, ospătarii și ospătărițele se îmbracă în pisicuțe, motani, iepurași sau căței, iar oaspeții sunt implicați în aceste programe – poate tocmai de asta le place să vină și să revină aici. E vorba despre obiceiuri și menținerea unei relații calde cu turiștii – cred că, până la urmă, tot la șoricul de porc și mirosul de brad rămânem, căci ele ne fac să ne simțim acasă – români sau maghiari”, a mai spus Daragus Attila.

În ceea ce privește oaspeții de la Balvanyos, se pare că majoritatea acestora vor veni din București, Constanța și Ploiești; foarte multe rezervări sunt făcute însă și de către brașoveni, în vreme ce patru familii vor veni tocmai din Ungaria pentru a sărbători Anul Nou aici.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costi, 25 octombrie 2011
Nu cred ca neaparat 100% a ocuparii in totalitate il reprezinta neaparat mancarea, dar, nu inseamna ca nu are o mare importanta si acest lucru, in general modul in care priveste felul de a face citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.