TURISM 19 septembrie 2019

(Re)descoperă frumusețea stațiunii Covasna, pe două roți

de Daniela Luca | 1807 vizualizări

Evenimentul „Covasna din mersul bicicletei” a ajuns la a III-a ediție

Reprezentanții Asociației GRIT invită toți doritorii să se alăture unei plimbări cu bicicleta pentru a petrece o zi frumoasă în natură, dar și pentru a explora un alt mod de a vizita stațiunea Covasna. Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 16:00. Locul de întâlnire este Hotelul Bradul din Voineștii Covasnei, iar traseul a va fi diferit față de cel din anii precedenți, spun organizatorii.  

Evenimentul e o oportunitate perfectă pentru cei care doresc să admire peisajele covăsnene pe două roți și să își reîncarce bateriile prin mișcare. Traseul turului încă nu a fost stabilit, spun organizatorii. 

„Anul trecut ne propusesem să vizităm și localități învecinate, însă până acolo am avea de pedalat pe drumuri naționale și, potrivit Codului Rutier, pe acestea este interzisă circulația bicicliștilor mai mici de 14 ani, iar ocuparea unei benzi presupune mult mai multe probleme logistice și perturbări ale traficului. Așa că, pentru că nu dorim ca cei mici să nu poată veni, probabil că traseul nostru nu va suferi foarte multe modificări față de anii trecuți. Încă studiem diverse posibilități și vom anunța din timp ce decizie am luat”, a precizat organizatorul evenimentului, prof. Florentina Teacă.

La fiecare dintre cele două ediții au participat circa 50 de persoane, de toate vârstele, iar organizatorii speră ca vremea să fie bună, astfel ca numărul celor cale li se alătură să fie și mai mare în acest an. Acțiunea are ca scop și încurajarea mersului cu bicicleta. 

„Îmi amintesc că anul trecut, în ziua când am postat pe pagina de Facebook a asociației GRIT fotografii realizate în timpul „biciclelii noastre”, am primit un comentariu care ne amuză și acum: «Mulți copii cu bicicleta,/ Veseli merg prin stațiune,/ Să-și mențină silueta.../Sau o fac din pasiune./ Să te plimbi cu bicicleta,/ E un sport bine venit,/ Că-ți menține silueta,/ Zice... Asociația GRIT.» Da, ne menținem în formă, dar, în același timp, petrecem timp împreună, în aer curat, socializăm, râdem mult, ne distrăm, ne amintim de vacanță, vedem frumusețile naturale ale Covasnei noastre”, a mai spus Florentina Teacă. 

Turul beneficiază de sprijinul și supravegherea Serviciului Rutier al Poliției Stațiunii Covasna, iar organizatorii și-au propus ca prin desfășurarea acestei acțiuni să învețe și elementele de educație rutieră pentru bicicliști, acestea fiind foarte importante pentru siguranța fiecăruia. 

Proiectul este realizat cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.