TURISM 29 noiembrie 2019

Primul pachet turistic integrat pentru turismul de tineret

de Iulia Drăghici - Taraș | 2386 vizualizări

Inițiativa, o premieră națională, a plecat de la DJST Covasna, fiind sprijinită de colegii din Sibiu 

Direcțiile Județene de Sport și Tineret (DJST) Covasna și Sibiu fac primele demersuri concrete pentru crearea unui pachet integrat dedicat turismului de tineret. O întâlnire de lucru pe această tematică va avea loc luni, 2 decembrie, la Sibiu. 

DJST Sibiu și DJST Covasna au demarat procesul constituirii unui Grup de Lucru menit concretizării acestui proiect pilot, alcătuit din Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din județele componente ale Regiunii Centru, cât și Facultățile cu profil turistic din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universității Lucian Blaga din Sibiu, Universității din Târgu Mureș și care și-au exprimat interesul de a fi parte a acestui demers”, transmit organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă. 

Scopul întâlnirii este de a identifica sursele de finanțare, necesare realizării acestui proiect, cât și semnarea unui acord cadru de colaborare între ADR Centru și Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din Regiunea Centru, menit eficientizării acestui demers.

Printre cei care vor lua cuvântul la întâlnirea de luni de la Sibiu se numără, pe lângă directorul DJST Covasna, Maria Știopu și directorul DJST Sibiu, Nicoleta Sonia David, și directorul Departamentului politici regionale, Agenția pentru Dezvoltare Centru, Ovidia Caba sau președintele Consiliului Tineretului din România, Gabriel Carnariu. 

Deși la nivelul DJST Covasna s-a vorbit, prin consilierul de tineret Cătălin Lazăr, cu ani în urmă de importanța creării unor facilități în turism pentru tinerii din România, necesitatea susținerii ideii de creare a unui pachet integrat dedicat turismului de tineret, pentru a promova patrimoniul cultural (material/imaterial), cât și patrimoniul natural de la nivelul Regiunii Centru a rezultat ca justificată în urma întâlnirii de la Ocna Sibiului a Grupului de Lucru Tematic de la nivel regional, pe tema „Turism și patrimoniu cultural,  din data de 12 octombrie. 

Evenimentul a avut drept scop identificarea priorităților de acțiune și a portofoliului de proiecte aferent procesului de elaborare a Planului de Dezvoltare Regională al Regiunii Centru pentru perioada 2020-2027, unde s-a discutat și despre subiectul amintit. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.