TURISM 14 mai 2013

Primarul Covasnei, mulţumit de turismul din staţiune

de Monica Vrânceanu | 989 vizualizări

Thiesz János consideră că Primăria s-a implicat total în sprijinirea turismului

Turişti din toată ţara au început să vină în staţiunea Covasna cu biletele de tratament, însă autorităţile locale ar dori ca oraşul să atragă mai multe tipuri de turişti, inclusiv familii şi tineri. Primarul Thiesz János spune că administraţia locală face tot ce-i stă în putinţă pentru a atrage turiştii şi pentru a le oferi hotelierilor tot felul de facilităţi în scopul atragerii clienţilor.

Gradul de ocupare a hotelurilor din Covasna a crescut foarte mult în ultima vreme, după ce acestea au stat aproape goale sau chiar închise pe perioada iernii. Din păcate, chiar şi turiştii cu bilete de tratament au venit mai târziu, ca urmare a faptului că bugetele instituţiilor s-au aprobat târziu, după aprobarea celui naţional. În rest, cele mai multe dintre hoteluri continuă să se bazeze pe turişti, chiar dacă inclusiv administraţia locală şi-ar dori să vadă mai multe iniţiative din partea hotelierilor, care să atragă turişti de toate vârstele cu pachete şi programe adaptate specificului staţiunii.

Vor să atragă turiştii cu Valea Zînelor

„Primăria nu se poate băga în activitatea hotelurilor, însă consider că noi, ca administraţie locală, am ajutat: prin infrastructură şi prin crearea unor puncte de atracţie. Turiştii au un loc minunat la Covasna – Valea Zânelor, care a fost amenajată cu alei, băncuţe, foişoare. În plus, există o activitatea culturală bogată – avem Fanfară cu majorete, expoziţii la Galeriile de Artă, bibliotecă. Pentru tineri pot fi atractive cluburile – avem şi asta, iar familiile se pot orienta în jurul oraşului, unde sunt locuri pentru drumeţii”, susţine primarul Thiesz, care spune că a fost implicare şi pentru perioada de iarnă, din moment ce s-a amenajat pârtia de schi.

Primarul spune că inclusiv Cinematograful din oraş, inaugurat cu mai bine de un an în urmă, este un atu pentru staţiune, chiar dacă acesta atrage mai mult copiii şi mai puţin adulţii.

„Rulăm multe filme pentru copii, organizăm aici tot felul de spactacole cu rulare video, însă nu putem rula altceva pentru cei mari, deoarece nu vin oamenii la cinematograf; asta se întâmplă probabil pentru că oricine îşi permite în ziua de azi să descarce un film de pe internet şi nici nu avem o cultură a cinematografiei, aşa ca americanii”, spune Thiesz János, care se îndoieşte că turiştii ar prefera să meargă la cinematograf decât să se distreze în aer liber.

„E clar că se simte nevoia de mai mult în serviciile turistice, însă aşa cum am mai spus, consider că autorităţile locale şi-au făcut treaba în acest sens, au sprijinit iniţiativele şi investiţiile. Mai departe e treaba hotelierilor cum gestionează lucrurile, noi nu putem decât să le oferin sprijinul nostru atunci când e cazul”, a mai spus primarul, subliniind că tocmai în ideea dezvoltării oraşului, Primăria derulează, până în 2015, proiecte – în mare parte de infrastructură – în valoare de 20 de milioane de euro.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.