TURISM 15 ianuarie 2012

Pregătiri pentru Pomana porcului

de Mediafax | 51 vizualizări

Nouă echipe s-au înscris la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului de la Balvanyos, din luna februarie.

Nouă echipe s-au înscris, până în prezent, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului, care va avea loc, în perioada 16-18 februarie, la Balvanyos, în total aproximativ 15 echipe fiind aşteptate la eveniment.

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care este şi preşedintele ANTREC Covasna, a declarat că au început înscrierile pentru cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului de la Balvanyos, adăugând că şi în acest an aproximativ 15 echipe din ţară şi din străinătate sunt aşteptate la cel mai mare eveniment de acest fel din România.

Manifestarea este organizată, în acest an, în perioada 16-18 februarie.

Potrivit sursei citate, până în prezent s-au înscris nouă echipe din ţară şi din străinătate.

Concurenţii vor avea parte, în ziua sosirii, de o cină tradiţională secuiască, iar în ziua concursului vor fi treziţi cu sunetul trompetei, urmând să fie serviţi cu un pahar cu palincă, după care va avea loc defilarea echipelor.

Festivalul este o

acquistare cialis online - cialis generic - discount viagra - cialis - pharmacy online - viagra - viagra generic
îmbinare de obiceiuri populare şi tradiţii gastronomice, concurenţii fiind îmbrăcaţi în portul tradiţional specific
http://spyoncell-phone.com/ spy phone app english tutors online http://essayonline-club.com/ cheap essay spy phone essay writers for hire best spy cell phone app

zonei pe care o reprezintă.

Mascota festivalului este un porc îmbrăcat în şorţ alb, care stă pe un butoi de vin, iar în mână ţine un cârnat. Animalul are o şapcă pe care scrie Balvanyos, locul desfăşurării festivalului.

Organizatorii susţin că la baza acestui festival a stat ideea că, în Secuime, sacrificarea porcului în această perioadă a anului este o tradiţie şi sunt foarte mulţi care nu au participat la un astfel de eveniment.

De altfel, în ultimii ani autorităţile covăsnene au încercat să promoveze evenimentele legate de turism în judeţ, iar promovarea tradiţiilor locale este asigurată şi de o serie de evenimente gastronomice, precum Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe, Festivalul Cartofului de la Târgu Secuiesc, Concursul de preparare a tocăniţei la ceaun în oraşul Covasna, Festivalul Pescăresc la Belin sau Festivalul Vânătoresc de la Malnaş-Băi.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.