TURISM 2 februarie 2011

Pârtie de schi cu dotări elveţiene la Covasna

de Monica Vrânceanu | 657 vizualizări
Pârtia ar urma să fie pusă în funcţiune în luna decembrie a acestui an După Întorsura Buzăului, a venit rândul orașului Covasna să îmbogățească județul cu încă o pârtie de schi care, potrivit autorităților locale, ar urma să fie pusă în funcțiune în luna decembrie a acestui an. Primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că pârtia pe care Primăria dorește să o amenajeze este situată în spatele Hotelului UGSR, iar pentru aceasta a fost depus un proiect de finanțare în cadrul

Pârtia ar urma să fie pusă în funcţiune în luna decembrie a acestui an

După Întorsura Buzăului, a venit rândul orașului Covasna să îmbogățească județul cu încă o pârtie de schi care, potrivit autorităților locale, ar urma să fie pusă în funcțiune în luna decembrie a acestui an.

Primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că pârtia pe care Primăria dorește să o amenajeze este situată în spatele Hotelului UGSR, iar pentru aceasta a fost depus un proiect de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional. Lungimea pârtiei este de 1.000 de metri, însă pentru că altitudinea este una mică, proiectul nu a fost considerat eligibil.

”Noi am tot vorbit la Covasna despre amenajarea pârtiei, iar prin acest proiect am fi putut achiziționa tot ce era necesar. În urmă cu câtva timp, am avut la Covasna niște oaspeți elvețieni din localitatea Lucerna, iar aceștia au auzit despre proiectul respins, dar nu au zis nimic. Oaspeții au plecat acasă, iar acum am primit o scrisoare de la ei, prin care ne anunță că vor să facă o donație pentru pârtie, cu tot ceea ce înseamnă utilaje în acest sens”, a declarat primarul Lorincz Zsigmond.

Potrivit primarului, elvețienii au promis donarea a două telescaune - unul de 1.000 de metri și altul de 300 de metri - pentru copii, dar și a unei instalații nocturne complete, utilajele urmând să fie aduse în țară la începutul lunii martie. În locul unde se dorește amenajarea pârtiei a mai funcționat o pârtie de schi în urmă cu mai bine de 20 de ani, însă terenul trebuie curățat și pregătit, drept pentru care demersurile tehnice în acest sens se vor decide chiar săptămâna viitoare, în Consiliul Local Covasna.

”Cred și sunt convins că în luna decembrie a acestui an vom avea pârtie de schi la Covasna”, a mai spus Lorincz, apreciind că acest nou obiectiv nu va aduce decât beneficii stațiunii, vizitate anual de mii de turiști.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.