TURISM 10 decembrie 2021

Pârtia de schi din Întorsura Buzăului așteaptă frigul pentru a se deschide

de David Leonard Bularca | 1835 vizualizări

Patinoarul din apropiere ar putea rămâne închis în acest sezon de iarnă 

Deși primii fulgi de zăpadă și-au făcut apariția săptămâna aceasta și la Întorsura Buzăului, pârtia de schi din orașul covăsnean cunoscut și ca „polul frigului din România” nu poate fi încă deschisă, pentru că temperaturile sunt în continuare prea mari. Administratorul pârtiei situate în preajma străzii Gheorghe Doja, Călin Apăfăian a spus pentru de Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro că și anul acesta copiii vor avea gratuitate.

„Vom da drumul odată ce temperaturile negative își vor face prezența atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte cu o constată consecutivă de minim trei zile. Adică trebuie să avem o continuitate de temperaturi negative. Dacă nu, zăpada se va înmuia și nu va fi bună pentru schiat, pentru sanie. Trebuie să fie pământul înghețat. Nu avem o dată pentru că nu avem o temperatură favorabilă. Și dacă am face zăpadă artificială am forța prea tare și nu e tocmai în regulă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Călin Apăfăian.

Dacă anul trecut intrarea a fost gratuită pentru toată lumea, anul acesta adulții vor fi nevoiți să plătească o anumită sumă de bani, care urmează să fie stabilită.

„Noi anul trecut am oferit gratuitate. Anul ăsta încă nici nu știm, nu ne-am hotărât pe partea de prețuri. Nu am avut ședința care să stabilească prețurile pe anul ăsta, să ne facem să zic așa socoteala cu cât vor fi intrările. Cel puțin copiii nu vor plăti, intrările vor fi gratis, asta vă spun 100%. Doar adulții vor plăti. Cât vor plăti adulții momentan nu vă pot spune, pentru că o să discutăm puțin și cu colegii din zonă, să vedem ei ce hotărăsc, având în vedere scumpirile la curent, la gaz, la motorină. O să ținem oarecum cont de toate aspectele astea”, a detaliat administratorul pârtiei de schi întorsurene.

Cei care vor ajunge la pârtia de schi din Întorsura Buzăului trebuie să știe că de la baza pârtiei își vor putea achiziționa mâncare și băuturi calde.

„Noi avem un lanț de food truck, cu tot ce înseamnă HoReCa mobilă. Se vor păstra și în acest an. O să avem mititei, hotdogi, hamburgeri, ceaiuri, vin, popcorn, vată pe băț. Astea o să fie fără discuție. Avem echipamente de închiriat: schiuri, clăpari, patine”, a mai spus Călin Apăfăian.

Patinoarul de lângă pârtie ar putea să nu fie deschis în acest an

Chiar lângă pârtia de schi există și un patinoar natural, spune Călin Apăfăian. Însă nu se știe încă dacă anul acesta va fi pus la dispoziția doritorilor.

„Noi avem și un patinoar acolo, lângă pârtie, e un patinoar natural. Îl udăm cu apă și îngheață. Stăm pe gânduri să vedem dacă o să îl folosim anul ăsta sau nu, nu am luat încă o decizie în privința asta. Rămâne să vedem în perioada imediat următoare”, a spus administratorul.

Față de anul trecut, Călin Apăfăian speră ca temperaturile să fie mai mici, astfel încât oamenii să se poată bucura de sporturile de iarnă așa cum se cuvine, chiar la „polul frigului din România”.

„Așteptăm zăpada, așteptăm frigul. Să sperăm că va fi mult mai frig anul ăsta și o să avem parte de zăpadă, nu ca anul trecut. Anul trecut a fost dezamăgitor. Am avut trei weekenduri mulțumitoare. În rest a fost cu plus grade și ziua și noaptea, a fost foarte frustrant, că ziua ploua, noaptea ningea. Pentru noi a fost foarte, foarte dezamăgitor anul trecut. Sper că anul ăsta va fi mai bine”, a explicat în final administratorul pârtiei de schi din Întorsura Buzăului.

Inaugurată în 2010, pârtia cu teleschi și nocturnă a funcționat până în iarna 2014 - 2015, după care, din cauza neînțelegerilor între membrii Asociației Ciucaș, duse până în justiție, aceasta a rămas închisă. În iarna lui 2017, se vorbea despre faptul că pârtia urmează să fie preluată în administrare de Primăria Întorsura Buzăului, proprietar al terenului pe care aceasta este amenajată. Dar acest plan nu a funcționat, iar din anul 2019 o administrează un investitor privat.

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.