TURISM 14 februarie 2012

Pârtia de la Șugaș Băi – din ce în ce mai frecventată

de Székely Emőke | 1686 vizualizări

Șugaș Băi se dovedește a avea multiple avantaje în sezonul de iarnă, mai ales dacă vremea este prielnică schiorilor. Pe lângă faptul că este foarte aproape de oraș, fiind potrivită și pentru câteva coborâri de după masă, dar și pentru schiul de sfârșit de săptămână, mai are un avantaj considerabil, și anume prețul avantajos.

La Șugaș e mai ieftin

Pentru iubitorii de schi din Sfântu Gheorghe practicarea acestui sport a presupus până acum câţiva ani deplasare la Poiana Brașov sau în stațiunile din Valea Prahovei. O urcare cu telescaunul la Șugaș Băi costă trei lei, pe când în Poiana Brașov, Bușteni, Predeal sau Azuga trece de 10 lei. La Șugaș pentru 10 lei oricine poate urca de șase ori, așadar este mai rentabil. Nu este de neglijat nici faptul că pentru a ajunge din Sfântu Gheorghe la Șugaș Băi mașina consumă mult mai puțin combustibil decât pentru a ajunge la Predeal, un alt lucru care nu este de neglijat pentru multe familiile din oraș. De asemenea și închirierea echipamentului este mai ieftin la Șugaș, dacă pentru clăpari și schiuri la Poiana Brașov plătiți 30-40 de lei, aceste două piese se închiriază la Șugaș la jumătate de preț, adică 15 lei. Același preț se plătește și pentru închirierea plăcii și clăparilor de snowboard.

Pretențiile se plătesc

Printre pârtiile prestigioase de la Poiana Brașov, Predeal, Sinaia sau Bușteni, schiorii găsesc trasee care li se potrivesc cel mai bine în funcție de nivelul la care schiază. Profesionișii sau cei foarte buni cu siguranță vor alege o pârtie de dificultate ridicată, pe când copiii vor fi duși pe pârtiile scurte, de doar câteva sute de metri. La Șugaș deocamdată toată lumea schiază la un loc. Este adevărat că sunt două pârtii și se mai împart schiorii, dar pe ambele se găsesc teribiliști, schiori buni sau copii.

Planurile autorităților

Inițial Primăria Sfântu Gheorghe a vrut să concesioneze cele două pârtii de la Șugaș Băi, dar deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat. Momentan funcționarea pârtiilor este asigurată printr-un parteneriat între autoritatea publică și o asociație sportivă. De făcut ar mai fi de făcut multe, cele mai multe nemulțumiri ale celor care vin la Șugaș mai ales în weekend fiind acelea că nu sunt suficiente locuri de parcare. Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, ne-a declarat că cei de la Primărie se gândesc la posibile soluții pentru rezolvarea situației. „Ne-am gândit să amenajăm o parcare la intrarea pe drumul care duce către stațiune, iar de acolo să urce toată lumea cu autobuzul. Este o metodă care se folosește cu succes în Austria, așadar probabil că o vom aplica și noi” – spune viceprimarul.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.