TURISM 26 ianuarie 2011

Noile ninsori le aduc întorsurenilor pârtie de schi

de Monica Vrânceanu | 607 vizualizări
Mai multe asociații non-profit din Întorsura Buzăului au amenajat aproape de centrul orașului o pârtie de schi și au investit în achiziționarea unui teleschi modern, pentru a le oferi copiilor din oraș, dar și oamenilor mari pasionați de acest sport, posibilitatea de a schia. Asociațiile au primit de la Primărie un teren de 200 de metri pe una dintre cele mai abrupte pante din zona Dealul Taberei din Întorsura Buzăului și

Mai multe asociații non-profit din Întorsura Buzăului au amenajat aproape de centrul orașului o pârtie de schi și au investit în achiziționarea unui teleschi modern, pentru a le oferi copiilor din oraș, dar și oamenilor mari pasionați de acest sport, posibilitatea de a schia.

Asociațiile au primit de la Primărie un teren de 200 de metri pe una dintre cele mai abrupte pante din zona Dealul Taberei din Întorsura Buzăului și, vreme de mai multe săptămâni, membrii acestora au lucrat la pregătirea și amenajarea pârtiei de schi.

”La Întorsura Buzăului există foarte mulți copii și elevi care au obținut diverse premii la concursuri de schi, unii dintre ei au participat la competiții școlare naționale și s-au întors cu trofee. Ideea a pornit de la părinții acestora, care au vrut să le ofere copiilor un spațiu unde să se poată bucura de acest sport și, de ce nu, să se antreneze. Așa ne-a venit ideea, am obținut terenul în folosință gratuită de la Primărie și ne-am apucat de amenajarea sa”, a declarat Cosmin Radu, unul dintre membrii asociațiilor care se ocupă de pârtie.

Potrivit acestuia, au fost investiţi aici în jur de 40.000 de euro, iar la final pârtia va fi una comparabilă cu cele de la Șugaș-Băi. În prezent, inițiatorii proiectului pârtiei mai așteaptă doar finalizarea documentelor tehnice, timp în care se ocupă de montarea saltelelor de protecție de pe pârtie, astfel încât odată cu obținerea tuturor avizelor, la finele acestei săptămâni pârtia să poată fi pusă în funcțiune. Cosmin Radu a precizat că pârtia va fi deschisă tuturor doritorilor de schi, însă aici nu vor putea fi închiriate echipamente, deoarece nu intră în obiectul de activitate al asociațiilor realizarea unor astfel de activități.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.