TURISM 22 iunie 2011

Mofetele, apele minerate și băile - atuurile judeţului Covasna

de Monica Vrânceanu | 1031 vizualizări
Directorul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Herman Rosner, este de părere că județul nostru ar trebui să pluseze foarte mult pe potențialul turistic oferit de apele minerale și turismul balnear, acestea fiind resurse de neînlocuit ale zonei. Herman Rosner a declarat că în condițiile în care o țară precum Ungaria face campanie și reclamă internațională singurei mofete pe care o are, județul Covasna este unul

Directorul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Herman Rosner, este de părere că județul nostru ar trebui să pluseze foarte mult pe potențialul turistic oferit de apele minerale și turismul balnear, acestea fiind resurse de neînlocuit ale zonei.

Herman Rosner a declarat că în condițiile în care o țară precum Ungaria face campanie și reclamă internațională singurei mofete pe care o are, județul Covasna este unul foarte bogat, cu cele peste zece mofete și cu toate resursele de ape minerale și băile terapeutice. Potrivit lui Rosner, dincolo de implicarea emotivă, reționamentul investițiilor în turism și promovării puternice a acestuia ar trebui să fie unul al calculelor economice pe cererea care există în prezent, accidentele cardiovasculare fiind una dintre principalele cauze ale mortalității la nivel mondial.

În acest context, Herman Rosner a subliniat importanța investițiilor din stațiunea Covasna, unde SIF Transilvania a anunțat de mai mult timp începerea unui amplu proces de modernizare a hotelurilor și bazei de tratament de aici, precum și importanța menținerii și îngrijirii mofetelor.

”Se știe clar că mofeta e terapeutică inclusiv pentru afecțiunile osteoporozei, fiind totodată și o ”viagra” de termen lung pentru bărbați, deci posibilitățile de promovare și atragere a cât mai multor turiști există”, a arătat Rosner, amintind totodată despre necesitatea promovării apelor minerale, un domeniu atât de reprezentativ pentru județul nostru.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.