TURISM 5 februarie 2013

În weekend are loc la Bálványos Festivalul Pomana Porcului

de Monica Vrânceanu | 769 vizualizări

20 de echipe din trei ţări s-au înscris la Festivalul Internaţional care va avea loc sâmbătă.

În weekend are loc la Bálványos Festivalul Pomana PorculuiFestivalul Internaţional Pomana Porcului va debuta pe 8 februarie, vineri, şi va ţine până duminică, însă cea mai aşteptată zi este cea de sâmbătă, când va avea loc un concurs al preparatelor din carne de porc. În jur de o mie de turişti sunt aşteptaţi să ia parte în acest sfârşit de săptămână la Festival, iar organizatorii promit multă voie bună şi mâncare din cea mai gustoasă.

Organizatorul Festivalului, primarul comunei Turia, Daragus Attila, spune că la ediţia din acest an s-au înscris echipe care nu au mai participat niciodată – printre acestea, două din Croaţia, una din Constanţa, una din Cluj şi alta din Sălaj. Alături de acestea vor mai participa echipe din Ungaria şi România.

Echipele înscrise în Festival vor trebui să prepare, după reţete proprii, diverse preparate din carne de porc, cu ingrediente cât mai naturale şi ţinând cont de zona şi tradiţiile lor. Potrivit lui Daragus, taxa de înscriere la Festival a fost fixată la 150 de euro pe echipă, iar în schimbul acesteia vor primi câte o jumătate de porc – adică 60 de kilograme, şepci şi şorţuri şi cazare şi masă de vineri până duminică (pentru câte 4 persoane la fiecare echipă). Porcii sacrificaţi pentru Festival vor proveni dintr-o fermă din judeţul nostru, având verificările şi avizele DSVSA.

În cadrul Festivalului vor avea loc şi spectacole de muzică și obiceiuri populare, pe scenă urmând să urce mai multe ansambluri folclorice din Mureș, Harghita și Ungaria. Printre invitați se vor număra și reprezentanți ai turismului din Praid, urmând să aibă loc și o serie de conferințe pe tema promovării turismului.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.