TURISM 5 iunie 2018

Impactul vizitelor prințului Charles asupra turismului covăsnean

de Geanina Lupșa | 1000 vizualizări

Weekendul trecut, prințul de Wales a vizitat din nou câteva localități din județ

Aflat într-o călătorie prin Transilvania,  prințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice, a vizitat localitățile covăsnene Valea Zălanului, acolo unde acesta deține o proprietate, dar și Valea Crișului. Vizitele prințului în Transilvania au un impact pozitiv asupra turismului românesc, atrăgând numeroși turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Datorită vizitelor prințului Charles în Transilvania, această zonă este promovată mai ales în rândul britanicilor, potrivit analistului în turism al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Covasna, Kopacz Zsuzsa.

„Vizitele prințului au demult o influență pozitivă asupra turismului românesc, fiindcă prințul Charles vine în România și mai ales, în Transilvania. Transilvania este bine promovată în rândul britanicilor, fiindcă și din presa britanică se poate citi mult despre vizita prințului, iar astfel aceștia devin curioși să vină să vadă cam unde sunt amplasate proprietățile prințului(...) Așa turismul românesc se promovează peste hotare, în țară este mai mult o senzație, în sensul că este tratată ca o știre senzațională. De exemplu, știu că în cazul Valea Zălanului, mulți au mers din cauză că prințul Charles merge acolo”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, analistul în turism APDT Covasna, Kopacz Zsuzsa.

Prințul de Wales a fost întâmpinat vineri de către localnicii din Valea Zălanului, cu cașcaval, dar și alte bunătățuri specifice acestei zone.

Alături de contele Tibor Kálnoky şi alţi câţiva apropiaţi, moştenitorul Coroanei Britanice s-a plimbat prin pădurea din împrejurimi, fiind fascinat de arbori, ierburi, flori şi vietăţi.

Prinţul Charles şi-a continuat vacanţa în Transilvania şi sâmbătă, când a ajuns pentru prima dată la Valea Crișului, acasă la prietenul său, contele Kálnoky, unde a fost întâmpinat de către localnici cu fanfare și rachiu.

Moștenitorul Coroanei Britanice vine în România încă din anul 1997, de fiecare data când are ocazia. De asemenea, prințul a fost în țară și anul trecut, atunci când a  luat parte la funeraliile Regelui Mihai.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.