TURISM 9 august 2012

După Bodoc urmează Cernat. Clăcile pentru renovarea băilor continuă

de Covasna Media | 567 vizualizări

Un grup de voluntari va renova două băi în comuna Cernat, după ce anul trecut prima acțiune de acest fel a avut succes la Bodoc, unde a fost pusă la punct Baia „Sütei”. La un an de la terminarea lucrărilor, voluntarii, reprezentanții Consiliului Județean Covasna și ai Primăriei Bodoc s-au întors la Baia „Sütei” și au constatat că lucrarea a fost bine executată, baia este în starea în care au lăsat-o. Primarul din Bodoc, Fodor István, a declarat că baia este folosită atât de localnici, cât și de turiști. „La fiecare sfârșit de săptămână vin zeci de mașini cu turiști, dar nimeni nu lasă mizerie în urmă” – spune Fodor.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, spune că aceste băi pot fi o punte de lansare a turismului în județ, de aceea CJ va sprijini clăcile ce vor urma, dar și alte acțiuni menite să promoveze județul.

Primarul comunei Cernat, Bölöni Dávid, a spus că se află pentru prima dată la baia de la Bodoc. El a mărturisit că a avut dubii cu privire la claca prin care urmează să fie renovate două băi din comună, dar văzând că aceasta a avut succes la Bodoc, spune că și la ei va fi la fel. Acestea fiind spuse, edilul a pornit către Cernat alături de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, dar și alți angajați ai administrației județene, unde a început deja claca. Dacă totul va decurge planului, cele două băi vor fi date în folosință pe data de 16 august.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.