TURISM 13 februarie 2013

Centru de Informare turistică la Ojdula

de Monica Vrânceanu | 802 vizualizări

În comună nu există nicio pensiune agroturistică

info turism

Autoritățile din Ojdula consideră că singura șansă de dezvoltare a zonei o reprezintă turismul, însă pentru că inițiativele în acest sens lipsesc, s-a luat în considerare înființarea unui Centru local de Informare turistică.

Primarul comunei, Brânduș Vasile Silvestru, a declarat că Centrul local de Informare turistică e absolut necesar tocmai pentru a-i orienta și consilia pe cei care vor să pornească afaceri în turismul rural.

„Este nevoie de un astfel de birou pentru ca oamenii să înceapă să lucreze serios pe turism, inclusiv pe pensiuni agroturistice, deoarece nu avem niciuna în comună. Se simte nevoia de așa ceva, mai ales că suntem la graniță de județ, e o zonă tranzitată dar deocamdată nu avem prin ce atrage turiștii”, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, Centrul se va realiza printr-un proiect european în valoare de 158.000 de euro, plus contribuția autorităților locale, de 158.000 de lei. Primarul Brânduș Vasile Silvestru și-a exprimat speranța că, odată lansat Centrul, tinerii din comună se vor implica serios în turism. Ca puncte de atracție pentru turiști, primarul a arătat că zona are 7.000 de hectare de pădure, proprietate a comunei și incluse în Situl Natura 2000; pădurea reprezintă o adevărată comoară, fiind habitat natural pentru urșii bruni, râși și lupi, ceea ce ar putea crea trasee speciale pentru turiștii dornici de aventură și senzații tari.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.