TURISM 3 iunie 2013

„Cearta de la Pădureni este în detrimentul turismului din zonă”

de Székely Emőke | 944 vizualizări

Reprezentanții firmei care va investi în amenajarea unui loc pentru turişti pe malul apei cred că jumătate din lac ar trebui să fie pentru pescuit, iar cealaltă jumătate pentru scăldat

În urma unui articol publicat în ziarul nostru în care am prezentat situația de la Pădureni, unde Asociația „Natura Sălbatică” și Primăria Moacșa dispută situația lacului și a împrejurimilor, am fost contactați de familia Kovács, care a câștigat licitația lansată de Primărie, prin care au închiriat terenul proprietatea administrației publice în vederea amenajării unui loc pentru turiști. Kovács Kinga spune că nu înțelege de ce cele două părți nu pot ajunge la un consens și este de părere că toată această ceartă este în detrimentul turismului din zonă.

„Pădureni are un imens potențial turistic, care merită exploatat. Ideal ar fi ca acest lac să fie la fel de cunoscut ca Lacul Sfânta Ana, dar pentru acest lucru este nevoie de înțelegere în primul rând. Cei de la Natura Sălbatică au închiriat lacul și spun că este numai pentru activități de pescuit și acvacultură, în timp ce zeci de turiști doresc să se scalde, și se și scaldă la fiecare sfârșit de săptămână în lac. Nu cred că nu se poate ajunge la o înțelegere prin care jumătate din lac să fie pentru pescuit, iar cealaltă jumătate pentru scăldat” – afirmă Kovács Kinga.

Aceasta a menționat faptul că a fost acuzată pe nedrept că nu ar deține autorizație de construcție pentru terenul închiriat de la Primărie. „Întotdeauna am făcut totul legal, la fel este și acum, iar acuzațiile care ni se aduc sunt nefondate. Este adevărat că deocamdată nu avem toate hârtiile necesare, dar procurarea acestora este în curs, însă ritmul în care se mișcă birocrația nu depinde de noi” – spune femeia.

Familia Kovács dorește să amenajeze terenul Primăriei în așa fel încât să fie un loc plăcut pentru turiști. Aici doritorii vor avea ocazia de a cumpăra mâncare și băutură, vor avea toalete, dar va fi și un loc de parcare și spațiu de joacă pentru copii. „Noi deja am investit 50.000 de lei și încă nu se vede nimic. A fost nevoie de sistem de apă, de canalizare, am adus toaletele și se lucrează în continuare. Deja am angajat 4 persoane care lucrează la construcție. Desigur, nu se pot face toate deodată, avem termen de executare 3 ani, iar acesta este primul” – a declarat Kovács Kinga.

Femeia a povestit că nu dorește să se îmbogățească din afacerea de la Pădureni pentru că are din ce trăi, pentru ea și familia ei este mult mai important să știe că a făcut ceva pentru aceste meleaguri, că a lăsat ceva în urmă, ceva ce poate fi folosit și de copiii de azi, adulții de mâine.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.