TURISM 10 decembrie 2012

Băi turcești și saune finlandeze

de Monica Vrânceanu | 1382 vizualizări

La Șugaș Băi s-a deschis noul Centru de recreere.

Bai turcesti si saune finlandezePrimăria Sfântu Gheorghe a deschis în acest weekend Centrul SPA de la Șugaș Băi, obiectiv care a fost construit din fonduri europene în cadrul proiectului Drumul Apelor Minerale. Noul Centru este o construcție modernă, care beneficiază de două bazine – unul cu apă caldă și altul cu apă rece, trei saune, bufet, vestiare, băi și o sală de gimnastică dotată complet.

Investiția, care a mai inclus reabilitarea a șase izvoare de apă minerală, realizarea de parcări, introducerea de canalizare pe jumătate de kilometru și modernizarea iluminatului public din zona Șugaș Băi, s-a ridicat la aproximativ 750.000 de euro și a fost prezentată de către viceprimarul Sztakics Éva. Potrivit acesteia, banii au venit prin Uniunea Europeană, iar Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat 256.000 de lei ca aport propriu; valoarea totală a proiectului Drumul Apelor Minerale este de 6,7 milioane de euro.

Planurile clădirii inaugurate în weekend aparţin lui Tusa Attila, aici turiştii având acces la băi turceşti și saune finlandeze. Centrul de tratament are o capacitate de 30 de persoane și va fi deschis săptămânal de marţi până duminică, între orele 12 – 20.

„Este un Centru deschis în primul rând pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, la Șugaș Băi nefiind foarte multe spații de cazare astfel încât să ne putem compara cu stațiunile mari. Cu toate acestea, desigur că sunt bineveniți și turiștii din alte părți”, a spus Sztakics Éva, menționând că deși programul a fost stabilit la începutul sezonului de schi, acesta având caracter temporar şi experimental, va putea fi modificat în funcţie de nevoile şi cerinţele publicului. Preţul biletelor de intrare este stabilit diferenţiat – pentru adulți 10 lei, pentru elevi şi pensionari 5 lei, iar pentru preșcolari 3 lei.

Conform contractului de asociere semnat între Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi SC Urban Locato SRL, societatea se va ocupa de administrarea Centrului în următoarele șase luni, urmând ca în funcție de cum se va derula acest sistem să continue sau nu.

Începând de anul viitor, municipalitatea doreşte să realizeze un sistem electronic unitar pentru biletele pentru pârtiile de schi, iar pe termen lung se doreşte aplicarea sistemului electronic şi pentru Centrul de tratament şi recreere. Până atunci, preţurile rămân nemodificate față de cele de anul trecut: abonamentul pentru 6 coborâri este de 10 lei, iar preţul unei urcări este de 3 lei, la Sugaș Băi pârtiile beneficiind și de zăpadă artificială.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.