TURISM 2 octombrie 2017

Aplicația care îți arată ce să vizitezi în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1752 vizualizări

Aplicația de mobil, „Visit Covasna County”, a fost lansată oficial vineri, la Micloșoara

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a lansat oficial vineri, 29 septembrie, o aplicație pentru telefoanele mobile dedicată turismului. Aceasta funcţionează în trei limbi şi se poate descărca gratuit.

Cu o interfață prietenoasă și imagini viu colorate, aplicația de turism a județului Covasna este cel mai nou proiect lansat de autoritățile județene, în Anul Turismului. Potrivit specialiștilor care au dezvoltat aplicația, Covasna este primul județ din ţară,inițiatoare a acestui demers.

„Anul acesta este Anul Turismului în judeţul Covasna, iar scopul nostru este clar: creşterea numărului de turişti care vizitează judeţul. Acesta a fost scopul seriei de vizite de studiu organizată pentru bloggerii bucureşteni, iar anul acesta am încercat să ieşim şi pe piața externă, având în vedere că mai puţin de zece la sută dintre turişti sosesc din alte ţări. Relatările turistice ale bloggerilor pe care i-am găzduit acum sunt citite de peste un milion de oameni din lumea întreagă, iar noi sperăm că vor exista cititori care vor veni în judeţul Covasna pe baza acestora”, a declarat vicepreședintele CJ Covasna,Grüman Róbert, în cadrul conferinței de presă de lansare a aplicației.

„Cu aplicaţia mobilă lansată acum încercăm să ne aliniem cerinţelor pieţii, deoarece datele statistice arată că smartphone-urile fac progrese tot mai mari în domeniul turismului, acestea sunt utilizate din ce în ce de mai mulți oameni pentru planificarea şi organizarea călătoriilor”, a adăugat vicepreşedintele CJ Covasna.

„Această platformă vizează chiar trei obiective, pe de o parte s-a creat o bază unică de date turistice, GIS – sistem de informații geografice, iar pe de altă parte, printre aplicaţiile mobile, judeţul Covasna apare ca destinaţie turistică și, în al treilea rând, poate fi folosită şi ca ghid turistic digital”, a spus dezvoltatorul aplicației, Ionuț Munteanu, reprezentant al firmei Eventya, în cadrul aceleași conferințe de presă.

„Aplicația este construită pe platforma Eventya, la care muncim de vreo patru ani de zile. (...). Consiliul Județean a cumpărat de la noi o licență. Efortul în acest proiect a fost colectarea, structurarea și introducerea de informații”, ne-a mai spus Munteanu, care a precizat că și aplicația „Explore Romania” a Ministerului Turismului este bazată pe aceeași platformă ca cea a aplicației cumpărată de CJ Covasna.

Potrivit vicepreședintelui Grüman antreprenorii din domeniul turismului, care vor să fie incluși cu date în această aplicație trebuie să se adreseze Asociației pentru Dezvoltare a Turismului, din cadrul CJ Covasna.

„Pe aplicație, colegii noștri au pus toate pensiunile, hotelurile  de care au știut. Cine dorește și are o afacere în domeniul turismului, poate să pună oferta pe aplicație dacă apelează la Asociația de Dezvoltare a Turismului. Important pentru noi este ca atunci când un turist deschide aplicația să găsească măcar cinci, zece repere la care poate să ajungă rapid”, ne-a declarat acesta.

Prin intermediul aplicaţiei gratuite care funcţionează în trei limbi sunt accesibile descrierile locurilor de vizitat din judeţul Covasna, datele de contact ale spațiilor de cazare şi ale restaurantelor, evenimente etc. Aplicația se poate descărca gratuit pentru Android sau IOS de pe site-ul www.visitcovasna.com şi este disponibilă atât în Google Play, cât și în AppStore.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.