TURISM 9 octombrie 2011

A fost inaugurat Complexul de tratament de la Olteni

de Székely Emőke | 1288 vizualizări
Centrul face parte din programul Drumul Apelor Minerale şi a costat peste 800.000 de euro. Construit în cadrul programului Drumul Apelor Minerale, complexul turistic şi de tratament de la Olteni a fost inaugurat vineri după masa în prezenţa mai multor oficiali de la administraţia publică judeţeană şi locală.

Centrul face parte din programul Drumul Apelor Minerale şi a costat peste 800.000 de euro.

Construit în cadrul programului Drumul Apelor Minerale, complexul turistic şi de tratament de la Olteni a fost inaugurat vineri după masa în prezenţa mai multor oficiali de la administraţia publică judeţeană şi locală. Apa minerală de la Olteni se poate folosi nu numai pentru consumul zilnic, ci are şi particularităţi medicinale, aşadar este tocmai bună pentru tratarea diferitelor boli. Aceasta a fost şi ideea care i-a ghidat pe cei care au decis construirea acestui centru.

O clădire nouă de două etaje, dotată cu piscină, băi şi saună, înconjurată de un parc – aceasta îi aşteaptă pe vizitatori. Pe lângă aceasta, clădirea are şi o sală de conferinţe, unde se pot organiza şi evenimente festive mai mici.

Primarul comunei Bodoc, Fodor István, a declarat că acum patru ani de zile multă lume credea că a construi aici un astfel de complex nu este altceva decât o promisiune electorală, însă a atras atenţia asupra faptului că lucrurile nu se termină aici, pentru că Primăria Bodoc doreşte construirea unor căsuţe în curtea sau în apropierea complexului, care pot fi folosite pentru cazarea turiştilor veniţi la Olteni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a vorbit despre cifre, spunând că în ciuda crizei economice, în ultima perioadă mai multe planuri din cadrul Drumul Apelor Minerale au devenit realitate. „Complexe asemănătoare se construiesc la Hătuica, Belin, Vâlcele şi Malnaş Băi. Valoarea clădirii pe care am inaugurat-o azi este de 815.000 euro, din care partea Olteniului a fost de 287.000 euro. Administraţia publică locală a trebuit să achite însă numai 83.000 de euro, restul banilor fiind puşi de către Consiliul Judeţean”, a declarat Tamás.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ulm de câmp, 21 octombrie 2011
Votati pentru ulm de câmp din Capeni http://www.arboreleanului.ro/voteaza.php?id=22
eugen, 10 octombrie 2011
Poate, un interviu cu cei care cunosc proprietatile acestor ape minerale ar fi un,,prim pas". Ma refer la un specialist nu la vre-o,,tanti din popor".
onofrei iboika, 10 octombrie 2011
Felicitari pentru initiativa,felicitari pentru realizare, este un lucru extraordinar ceea ce s-a facut la Olteni, cunosc zona de cand eram copil, atunci m-a fascinat atat de mult locul incat si azi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.