TURISM 12 noiembrie 2010

6,5 milioane de lei pentru Şugaş-Băi

de Monica Vrânceanu | 752 vizualizări
Staţiunea Şugaş-Băi va beneficia de încă 6,5 milioane de lei pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, în urma finanţării unui proiect prin Programul Operaţional Regional, elaborat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe încă de anul trecut. Primarul Antal Arpad a declarat că proiectul, intitulat „Crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement în Şugaş-Băi“, a primit finanţarea în urma unei şedinţe a Agenţiei de

Staţiunea Şugaş-Băi va beneficia de încă 6,5 milioane de lei pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, în urma finanţării unui proiect prin Programul Operaţional Regional, elaborat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe încă de anul trecut.

Primarul Antal Arpad a declarat că proiectul, intitulat „Crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement în Şugaş-Băi“, a primit finanţarea în urma unei şedinţe a Agenţiei de Dezvoltare Regionale (ADR) Centru, ca urmare a faptului că în cadrul POR s-au depus prea puţine proiecte. Banii care trebuiau să finanţeze proiecte pe axa de reabilitare a siturilor industriale în cadrul POR şi care au rămas nefolosiţi au fost direcţionaţi pe alte două axe - cea a sănătăţii şi cea a turismului.

În acest fel, proiectul „Crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement în Şugaş-Băi", aflat în aşteptare, a primit finanţare, banii urmând să ajungă la Sfântu Gheorghe

în perioada următoare.

Terenuri de mini golf, sporturi extreme şi tenis

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local în urmă cu un an şi are ca obiective construirea unor terenuri de mini golf, sporturi extreme şi tenis, reabilitarea bazinului de apă minerală, a bazei de agrement şi a celei de tratament, a spaţiilor de agrement, precum şi a mofetei de la Şugaş- Băi. Staţiunea Şugaş-Băi este implicată în mai multe proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea ei. Până acum, prin Ministerul Turismului aici au intrat 4,3 milioane de lei şi tot din această sursă ar mai fi nevoie de încă aproximativ 3,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Prin Drumul Apelor Minerale mai ajung pentru diverse lucrări încă 4 milioane de lei la Şugaş-Băi, iar rezultatele finale ar trebui să apară în 2011, în funcţie şi de cum vor fi alocate fondurile.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mihai Viteazu, 14 noiembrie 2010
OK perfect
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.