STIREA ZILEI 17 noiembrie 2021

Tompa Krisztián, la finalul celui mai bun sezon de motocros al carierei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1046 vizualizări

Sezonul de motocros de anul acesta se încheie pentru sportivul covăsnean Tompa Krisztián cu un bilanț care depășește performanțele remarcabile de până acum, motiv pentru care îl numește cel mai bun sezon al carierei. În urma competițiilor la care a participat a reușit să devină: Campion Est European, Campion National al României și Campion cu Echipa Steaua. 

Totodată, tânărul este printre cei 10 cei mai buni sportivi care au participat la Campionatul European la clasa EMX OPEN.

Am câștigat fiecare manșă la clasa MX2 atât în ​​campionatul național, cât și în cel Est European. Am avut o mulțime de starturi bune și am reușit să obțin locurile 4 și 6 în Turcia la Europene la clasa EMX OPEN”, ne-a mai spus Tompa Krisztián. 

 De subliniat este și că rezultatele de până acum îi garantează că în curând va primi titlul de „maestru al sportului”, după cum ne-a explicat chiar sportivul. 

Din nefericire, o accidentare și nouă operație, după cele din 2018 și 2019 de la umăr, îi pune „bețe în roate”, dar tânărul nu se dă bătut. 

Acum două săptămâni am fost operat. Din păcate, un ligament și un menisc rupt mi-au încheiat sezonul într-un mod neplăcut, dar voi face totul pentru a mă întoarce pe traseul de motocros cât mai curând posibil. Aceste accidentări sunt întotdeauna o provocare, dar cu grupul potrivit de oameni pot să le depășesc și să revin mai puternic. Sunt foarte recunoscător pentru tot ajutorul pe care l-am primit de la oamenii din jurul meu”, ne-a mai spus campionul covăsnean. 

Recuperarea este una lungă și grea, dar acesta nu se lasă intimidat și speră că va urca în cel mai scurt timp posibil din nou pe motor. 

La fel aș vrea și sezonul viitor, să particip în Campionatul Național și Est European”, ne-a mai spus Tompa Krisztián. 

La 21 de ani, Krisztián este multiplu campion național, campion est-european, dar și campion al Ungariei. Acesta s-a urcat pe motor pentru prima oară la vârsta de 4 ani, iar de atunci și-a petrecut majoritatea timpului la antrenamente și concursuri, iar eforturile sale sunt, iată, încununate cu succes după fiecare sezon. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.