STIREA ZILEI 19 iunie 2019

Talentul local, onorat pe scena diMANSIONS

de Iulia Drăghici - Taraș | 1679 vizualizări

Dansatorii din zonă au urcat pe aceeași scenă cu artiști de talie mondială

Printre multele „dimensiuni” pe care le-a abordat sărbătoarea de hituri din weekend, derulată la Olteni, diMANSIONS Hit Music Festival, s-a numărat și cea de promovare a talentelor locale. Formațiile de dans „Seven Eleven” din Odorheiul Secuiesc, „One Beat” de la Asociația „Love to Dance” și Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe respectiv „Pretty Poisons„ și „Lucky7” de la Asociația „Sport All” din Sfântu Gheorghe au urcat sâmbătă pe scena cea mare, Kayam, alături de artiști celebri ca Inner Circle, Dr. Alban , Tania Evans, Turbo B și alții.  

Momentele prezentate de talentații dansatori din zonă au fost apreciate de publicul numeros prezent la eveniment, care au spus că aceștia s-au ridicat la nivelul așteptărilor, fiind vorba de momente de înaltă clasă.

Genul acesta de festival are puterea de a face „minuni”. Sunt convins că toți acești copii minunați au visat la un moment dat să se afle pe scenă și să danseze alături de vedete de talie mondială. Satisfacția pe care o avem pentru faptul că am făcut posibilă împlinirea acestor vise este uriașă. Am fost răsplătiți înzecit de lacrimile de bucurie pe care le aveau cu toții după ce au coborât în culise”, ne-a declarat organizatorul diMANSIONS Hit Music Festival, Daniel Santa.

Emoțiile răvășitoare simțite de dansatori parcă s-au amplificat în ritmul aplauzelor venite din audiență.

Experiența de a fi pe aceeași scenă cu Tania Evans a fost pur și simplu incredibilă. Ca într-un vis. Nu am cuvinte. Nu m-am așteptat să se întâmple așa de repede chestia asta. Este o onoare pentru noi că am fost invitați să dansăm aici alături de oameni atât de mari”, ne-a spus Denisa Cernescu, una dintre dansatorii de la „Love to Dance”.

Am fost foarte bucuroși că am fost aleși și că am putut alege cu cine să fim pe scenă. Apreciem și oricând vom fi invitați vom veni cu plăcere. diMANSIONS este ca un party mare pentru noi și ne simțim bine, dansăm, facem ceea ce facem de obicei, dar acum avem și distracție. Ne place foarte mult aici. E foarte frumos, scena a fost foarte frumoasă, luminile practic ne-au împins din spate ca să fim și mai buni”, a declarat și profesoara, coregrafa și totodată dansatoarea Asociației „Love to Dance”, Molnár Enikő.

Cuvintele au fost greu de găsit pentru majoritatea dansatorilor participanți, care susțin și că șansa dată a fost unică.

Înainte de festival nu am putut să dorm, să mănânc, dar când am intrat pe scenă parcă nu am intrat pe o scenă alături de Turbo B, ci parcă eram la repetiții, în fața oglinzii. M-am simțit incredibil. Ne-am pregătit timp de trei zile, pentru că ne pregătim și pentru europene, cu o trupă de copii, cu care mergem la un concurs din Balatonfüred în Ungaria, săptămâna viitoare. Cred că am avut și greșeli în dans, dar în general a ieșit un show exact cum trebuia. Aceasta a fost o oportunitate foarte, foarte mare. Ne dorim să ne vadă lumea, să ne cunoască. Trăim în Odorhei și nu prea știe lumea despre noi. De aceea această șansă a fost ceva foarte minunat. Nici nu am cuvinte”, ne-a spus Zsombori Beáta Natalia de la „Seven Eleven”.

Aceeași bucurie au împărtășit-o și cei șapte dansatorii din formațiile „Pretty Poisons” și „Lucky7” de la Sport ALL, pregătiți de profesoarele Vass-Vitus Kinga și Sándor Lilla, prezenți pe scena diMANSIONS. Potrivit acestora, micii artiști au fost recunoscători pentru șansa ce le-a fost oferită, mai ales că a fost imediat după ce au asistat la prestația de mare clasă a cântăreților de la Inner Circle.

A fost super tare. Trei dintre cele șapte fete care au fost la diMANSIONS au fost în Canada anul trecut și au avut o experiență asemănătoare cu cea de la Olteni. Pentru ceilalți a fost pentru prima dată când au avut atâta lume în față. Au avut emoții știind că acolo vin staruri mari și au fost foarte mândri. A fost o experiență unică. Ne-a plăcut că înainte am participat la concertul Inner Circle, unde au dansat în public și imediat au urcat pe scenă, în fața oamenilor”, ne-a spus și Vass-Vitus Kinga.

diMANSIONS Hit Music Festival, eveniment aflat la prima ediție, a fost adus în județul Covasna printr-o inițiativă privată, a firmei Comparty, susținută de numeroși parteneri. Bilanțul activităților de pe domeniul Castelului arată că au participat, în cele trei zile de festival, aproximativ 15.000 de persoane.

Pe scena festivalului au urcat Thomas Anders și The Modern Talking Band, Hermes House Band și Lou Bega, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Inner Circle, Dr. Alban, The Dire Straits Experience, Mirabela Dauer, Bosquito, Compact B, Karthago și alții.

Așadar, festivalul diMANSIONS nu s-a limitat la a oferi participanților șansa de a lua parte la concerte de înaltă clasă, ci chiar să facă parte din această experiență. Tinerii dansatori vor duce, cel mai probabil, mai departe în sufletele lor această amintire, care, speră organizatorii, le va servi drept „combustibil” când vor simți că se împotmolesc sau când greutățile vor vrea să îi oprească din drumul lor spre succes.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.