STIREA ZILEI 4 noiembrie 2021

Spitalul Județean a suplimentat cu aproape 50 numărul de paturi pentru pacienții COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 827 vizualizări

S-a înființat o secție nouă, de Suspecți COVID

Din cauza creșterii numărului de cazuri grave de COVID-19, care trebuie tratate la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, unitatea medicală a fost nevoită să facă din nou schimbări în structura de organizare, pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care suferă de această afecțiune. Astfel, în prezent sunt cu 30 mai multe paturi la secția de Boli Infecțioase, încă două la ATI și 15 pentru suspecți COVID – o secție nou-înființată. 

Până acum, Spitalul Județean avea alocate 10 paturi pentru ATI COVID, opt pentru Chirurgie COVID, 50 pentru Boli Infecțioase COVID. 

„Săptămâna trecută a trebuit să luăm decizia de a crește numărul de paturi de COVID-19 la 80 la secțiile de Pneumologie, respectiv de Infecțioase, asta înseamnă că a trebuit să reorganizăm activitatea de suspecți. (...) A trebuit să înființăm o nouă secție cu 15 paturi de cazuri suspecte la o altă locație, a trebuit să asigurăm personalul, atât asistența medicală de specialitate, adică de medici în această zonă de lucru, respectiv de cadre medii și personal auxiliar. Am regrupat activitățile noastre în ceea ce privește secțiile de Chirurgie, cu toate sub-compartimentele, am redirijat personalul auxiliar, respectiv cadrele medii la această zonă”, a spus managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert, care a mai precizat și că la ATI a crescut numărul de paturi cu două. 

Astfel, în prezent, aici sunt 80 de paturi pentru pacienți COVID la secția de Boli Infecțioase, opt paturi pentru secțiile chirurgicale, 12 ATI și 15 suspecți COVID. 

Pe secțiile COVID lucrează în total 10 medici, patru de Boli Infecțioase, trei de Pneumologie și câte unul de la Interne, Cardiologie și Neurologie. 

Totodată, s-a reluat și linia de gardă COVID, care funcționează 24 de ore din 24, de care se ocupă alți doi medici, unul de la Medicină Internă și altul de la Pneumologie din Târgu Secuiesc. 

Reprezentanții Spitalului spun că munca pe secțiile de COVID este enormă, având în vedere că fiecare medic are, în medie, câte 7 pacienți, dar și că aceștia suferă de mai multe boli și sunt în stare gravă. 

Este o muncă enormă. Vă dați seama că sunt peste 70 de pacienți la 10 medici. Pacienți care, majoritatea, au peste trei comorbidități”, a punctat managerul. 

Cât despre suplimentarea personalului, aceștia au punctat că dacă va fi nevoie se vor face iar reorganizări, dar că va fi greu atât timp cât funcționează și secțiile non-COVID, unde, de asemenea, e nevoie de sprijinul medicilor, iar la unele specialități sunt oricum prea puțini. 

Bilanțul de miercuri a arătat că la SJU Covasna erau internați 86 de pacienți COVID-19, dintre care 70 la Boli Infecțioase, 12 la ATI și patru la Chirurgie. 

În luna octombrie, la Spitalul Județean au fost internați 138 de pacienți COVID, dintre care 57 la ATI. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.