STIREA ZILEI 1 februarie 2013

Sorin Popica – un primar pentru viitorul Covasnei

de Covasna Media | 851 vizualizări
Duminică au loc alegerile pentru funcţia de primar al staţiunii, iar candidatul independent Sorin Popica are şansa de-a deveni primul primar român al Covasnei de după Revoluţie.

Duminică au loc alegerile pentru funcţia de primar al staţiunii, iar candidatul independent Sorin Popica are şansa de-a deveni primul primar român al Covasnei de după Revoluţie.

Sorin Popica – un candidat pentru viitorul CovasneiNăscut şi crescut în oraşul Covasna, omul de afaceri Sorin Popica a ales să candideze pentru Primăria Covasna din dorinţa de a continua munca regretatului primar Lőrincz Zsingmond. La baza deciziei sale nu a stat însă doar faptul că, în calitate de om de afaceri, a fost mereu aproape de gândirea fostului primar, ci inclusiv faptul că i-a fost prieten apropiat acestuia şi a cunoscut şi i-a împărtăşit planurile pentru Covasna, având o viziune clară asupra a ceea ce înseamnă continuarea proiectelor şi strategiilor de dezvoltare.

Stabilitate socială şi financiară

Sorin Popica este de părere că un pas important în dezvoltarea Covasnei a fost faptul că la alegerile din iunie 2012, românii şi maghiarii au dat dovadă de pragmatism, votând faptele şi nu vorbele. Mergând pe această realitate, Popica şi-a construit Campania electorală „din casă în casă, de la om la om”, transmiţând un pliant prin care şi-a prezentat clar planurile pentru Covasna: stabilitate socială şi financiară, dezvoltarea unor forme de turism şi noi destinaţii la toate nivelurile economice şi sociale. Popica este de părere că soluţiile pentru un nou început în Covasna sunt:

• Reevaluarea resurselor balneare şi recunoaşterea lor internaţională în scopul atragerii de pacienţi şi turişti străini pe tot parcursul anului, reducând sezonalitatea şi eliminând astfel şomajul tehnic;

• Promovarea turismului balnear de prevenire şi întreţinere cu trimitere la turişti cu potenţă financiară, turişti tineri şi de vârsta a doua;

• Susţinerea pensiunilor private şi facilitarea unor strânse colaborări cu bazele hoteliere, centrele de tratament şi recuperare existente;

• Ridicarea standardelor hotelurilor pentru crearea de alternative turiştilor – acces atât la pensiuni private cât  şi la hoteluri începând de la 2 până la 4-5 stele;

• Promovarea valorilor, resurselor naturale existente – ape minerale, băi carbogazoase,  izvoare, mofete, aer ozonat şi familiarizarea cu aceşti termeni a copiilor încă de pe băncile şcolii.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele referitoare la turismul balnear covăsnean pe care le-a gândit Sorin Popica, dar tocmai acestea pot menţine locurile de muncă, pot atrage noi locuri de muncă şi pot stimula întreprinzătorii privaţi.

Scopul final – cel mai râvnit premiu de excelenţă în turism

„Am convingerea că mediul în care trăim, resursele naturale, potenţialul zonei, profesionalismul cadrelor medicale, precum şi o nouă mentalitate pot conduce staţiunea noastră spre cel mai râvnit premiu de excelenţă acordat unui oraş pentru recunoaşterea eforturilor speciale în promovarea şi ridicarea nivelului turismului, respectiv „Mărul de aur”,  un fel de „Oscar” al turismului. Acesta este ţelul spre care trebuie să tindem şi acesta este pariul pe care l-am pus cu mine pentru promovarea staţiunii”, spune Popica.

Candidatul independent consideră că a ajunge aici e nevoie de continuarea investiţiilor privind reabilitarea infrastructurii oraşului, apă, canal atât în Covasna cât şi în zona Chiuruş, spaţii de joacă pentru copii, trotuare, amenajarea izvoarelor de apă minerală, reabilitarea tehnică a locuinţelor, locuri de parcare, centre de agrement SPA, aqua parc, modernizarea dispensarelor medicale, centru SMURD, parc balnear – hoteluri, agrement, shopping, casino şi multe multe altele care să ducă la bunăstarea oraşului.

E nevoie de o nouă imagine a oraşului

În acelaşi timp, Sorin Popica este de părere că prin începerea lucrărilor la aeroportul din zona Braşov, prin demersuri privind modernizarea DN 13 E Reci – Barcani, se poate facilita accesul spre staţiunea Covasna a turiştilor atât din Romania cât şi din Europa.

„Avem nevoie de o nouă imagine a oraşului nostru şi sunt convins că prin sprijinul mediului de afaceri, al societăţii civile, al dumneavostră, al tuturor, prin consens şi unitate putem atrage investitori strategici serioşi, fonduri europene, fonduri guvernamentale şi sprijini puternic parteneriatul public privat. Dezvoltarea turismului şi realizarea acestor proiecte va atrage de la sine şi dezvoltarea agriculturii, zootehniei, prelucrarea lemnului, prestărilor de servicii şi a celorlalte activităţi specifice zonei. Nu merg la Primărie pentru salariu şi nu mi-e jenă să fac drumuri şi să bat la uşa ministerelor din Bucureşti pentru a aduce bani în oraş. Să nu uităm că banii europeni sunt scumpi deoarece avem nevoie de co-participare şi gradul de îndatorare a oraşului e destul de mare, trebuie să ne orientăm spre atragerea de fonduri şi de bani ieftini. Implicarea şi reuşita înseamnă muncă permanentă, drumuri, respectarea promisiunilor şi spirit de echipă. Nu suntem într-o zonă oarecare a ţării ci într-o zonă bogată, plină de farmec, cu oameni muncitori şi buni. Eu mă identific cu aceşti oameni, nu sunt o persoană comodă, ba dimpotrivă sunt foarte energic şi ambiţios, iubesc oamenii şi locul natal, tatăl meu a fost un om care a avut aceeaşi dragoste pentru oameni, fie ei maghiari sau români – şi acest lucru mă face să mă simt mândru că sunt covăsnean”, spune Sorin Popica.

În context, Sorin Popica ţine să precizeze că în vreme ce multă lume îl întreabă ce consilieri va numi odată ce va ajunge primar, alegerile din 3 februarie sunt pentru postul de primar al oraşului Covasna, rămas vacant în urma decesului lui Lőrincz Zsingmond.

„Nu vor avea loc modificări nici în schema de personal a Primăriei Covasna, nici în rândul consilierilor locali, alegerea acestora fiind doar peste 3 ani. Profit de această ocazie să-i salut pe toţi consilierii oraşului Covasna, cu majoritatea dintre ei sunt prieten foarte bun şi le transmit aprecierile mele faţă de munca lor în folosul comunităţii şi a cetăţeanului covăsnean şi m-aş bucura foarte mult să pot lucra cu o asemena echipă”, spune Popica, arătând că transmite mulţumiri contracandidaţilor săi, care au înţeles să poarte o campanie de bun simţ.

Susţinere pentru Sorin Popica

Liderii USL Covasna au ţinut să îşi facă publică susţinerea pentru Sorin Popica, îndemnând cetăţenii Covasnei să facă cea mai bună alegere duminică.

Deputatul Horia Grama a declarat că este convins de faptul că Sorin Popica este cea mai bună opţiune pentru Covasna, deoarece a confirmat prin activităţile sale de până acum că este un om capabil cu capacităţi de bun administrator. „Dorim un primar capabil să dezvolte oraşul Covasna în folosul tuturor; nu e un act politic ci o soluţie pentru Covasna”, a punctat Horia Grama.

Senatorul Marius Obreja (PNL) a transmis un comunicat de presă prin care şi-a arătat, la rândul său, susţinerea pentru Popica. „Personal consider că profilul de om de afaceri, independent politic, al candidatului Sorin Popica îl recomandă pentru funcția de primar al orașului Covasna și sunt convins că este cea mai bună alegere pe care cetățenii orașului o pot face. Sunt sigur că domnul Sorin Popica este omul care va reuși să ducă mai departe proiectele bune, începute de regretatul primar Lőrincz Zsigmond”, arată Marius Obreja.

Şi cei de la Forţa Civică – organizaţia judeţeană Covasna, şi-au arătat de asemenea sprijinul pentru Popica. Reprezentantul partidului și fostul candidat al Forței Civice, Gheorghe Tabalai, s-a implicat direct în susținerea și organizarea campaniei electorale a acestuia şi apreciază că există o șansă istorică a comunității românești de a câștiga Primăria Covasna.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.