STIREA ZILEI 11 ianuarie 2019

Sfârșitul tragic al unui covăsnean: mort în Italia după ce și-a scos dinții

de Iulia Drăghici - Taraș | 6086 vizualizări

Familia bărbatului originar din Sita Buzăului a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a repatria trupul neînsuflețit

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, originar din Sita Buzăului, plecat la muncă în Italia în urmă cu 10 ani, și-a găsit, săptămâna trecută, sfârșitul într-un mod pe cât de dureros, pe atât de îngrozitor și neașteptat. Decesul a fost cauzat de o septicemie, provocată de o infecție survenită de la dinții pe care el însuși i-a extras, neavând bani pentru dentist. Trupul bărbatului este acum la morgă într-un spital din provincia Cosenza, regiunea Calabria, unde vineri va fi supus unei autopsii. Copiii vor să își aducă tatăl în țară și să îl înmormânteze creștinește, însă costurile repatrierii sunt prea mari, astfel că au inițiat o campanie de strângere de fonduri online.

În câteva zile de la inițierea campaniei au fost donați peste 1.300 de euro din cei 3.000 precizați ca fiind necesari repatrierii. Povestea înfiorătoare, aproape de necrezut, ne-a fost confirmată de reprezentanți ai Parohiei Întorsura Buzăului, unde va fi înmormântat bărbatul, aceleași surse care au punctat că familia face eforturi de a-l aduce în țară și de a-l petrece pe ultimul drum creștinește pe cel al cărui sfârșit a ajuns în toată presa națională, dar și în cea internațională.

„Cu ajutorul celor de până acum și al rudelor, cu ce pun eu și frații mei, cred că va fi de ajuns”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, unul dintre fiii celui decedat, același care a și inițiat campania, aflată încă în desfășurare. Astfel că cei care vor să mai aline din greutățile celor trei frați o pot face în continuare.  

Fac apel către utilizatorii Facebook, cunoscuți și necunoscuți, prieteni, rude, oameni cu suflet bun care știu ce înseamnă să pierzi o persoană apropiată, importantă...Eu și cei doi frați ai mei ne aflăm în imposibilitatea financiară de a aduce acasă corpul neînsuflețit al tatălui nostru care din păcate a plecat dintre noi acum câteva zile, aflându-se în Italia de aproximativ 10 ani a dus o viață grea printre străini ca mai apoi să aibă un sfârșit tragic.

O parte din rude ne vor ajuta, dar tot nu reușim să strângem necesarul pentru costurile repatrierii, așa că m-am văzut nevoit să fac așa ceva cu speranța că i se vor putea face rânduielile creștinești, că va fi înhumat aproape de noi, acolo unde s-a născut, unde a copilărit și ne-a dat viață, în ciuda istoriei familiei noastre destrămate...

Așa că cine vede această postare și poate să ne ajute cu cât de puțin sau măcar să distribuie ca în acest fel să o vadă cât mai multe persoane, ar fi de mare ajutor...

Acesta este contul bancar în care se poate dona: IBAN ES20 2038 2814 5960 0029 2013”, a scris, în campania „Ajutați-ne să îl aducem acasă...”, inițiată pe Facebook, fiul bărbatului.

Vestea morții tatălui lor a ajuns la cei trei copii prin intermediul fiicei concubinei acestuia.

Decesul, relatat în ziarele din Italia

„Eugen Muntean avea 55 de ani și a sosit în Italia cu speranța și visul unei vieți mai bune, trăită cu demnitate, dar pe aceste meleaguri străine, conaționalul nostru și-a găsit doar sfârșitul. Un sfârșit dramatic, care pentru mulți dintre noi este greu de imaginat. (...) Eugen Muntean a murit din cauza unei septicemii provocată de extragerea unor dinți. Extragere pe care și-a făcut-o singur, fiindcă nu avea bani pentru a merge la dentist”, scrie într-un text publicat în 5 ianuarie pe portalul online al unei reviste pentru românii din Italia, Rotalianul.com, unde se prezintă povestea aproape ireală a covăsneanului, citată din ziarul italian Qui Cosenza, informații confirmate ulterior pentru Observatorul de Covasna de fiul acestuia.

Potrivit presei locale, omul venise în Italia împreună cu iubita şi cumnatul său. Toți trei lucraseră până recent pentru o firmă din Acri, de la care însă fuseseră concediați. Rămași fără serviciu și bani, cei trei ajunseseră să locuiască într-o baracă din parcul Serralonga, ajutați de asociația „Susy, il sorriso di Dio”, prin cantina „Mensa del Girasole” și de preotul catolic de la biserica din apropiere.

La spitalul „Beato Angelo” din Acri, Eugen Muntean ar fi ajuns în 3 ianuarie. Prea târziu însă, pentru că medicii nu au putut face nimic pentru el și covăsneanul a murit în chinuri groaznice din cauza septicemiei.  

Trupul bărbatului este acum la morga spitalului din Cosenza, unde urmează să i se facă autopsia care va stabili cu exactitate cauzele decesului, mai notează www.quicosenza.it.

„Dar din dar se face Rai”

Nu se știe însă când bărbatul de 55 de ani își va găsi odihna veșnică în cimitirul din Întorsura Buzăului, unde vrea familia să îl înmormânteze, pentru că abia după rezultatele autopsiei vor putea fi făcute actele și procedurile necesare, ne-a mai spus fiul bărbatului. Acesta a punctat și că simte recunoștință față de cei care îi sprijină familia să își conducă tatăl pe ultimul drum.

„Le suntem foarte recunoscători și le mulțumim din tot sufletul. Fără ajutorul lor nu s-ar fi putut. Din puținul fiecăruia s-a ajuns aici. Dar din dar se face Rai”, a încheiat fiul bărbatului originar din Sita Buzăului.

Sursă foto: Facebook și www.quicosenza.it.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.