STIREA ZILEI 3 decembrie 2021

Cheltuielile pentru construirea Skate Park-ului din Sfântu Gheorghe, majorate cu peste 30%

de Iulia Drăghici - Taraș | 1909 vizualizări

În total, investiția se va ridica la aproape 5,6 milioane de lei 

Investiția pentru construirea Skate Park-ului în aer liber, destinat iubitorilor sporturilor extreme, se va ridica la aproape 5,6 milioane de lei, se arată într-un proiect de hotărâre adoptat săptămâna trecută de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Documentul arată și că valoarea cheltuielilor a crescut cu 38% față de calculul inițial, după actualizarea studiului de fezabilitate, pentru că „s-a ajuns la o dezvoltare semnificativă a proiectului”, informează autoritățile. 

Scopul actual este ca parcul, care va fi construit lângă terenul de fotbal din cartierul Simeria, să găzduiască pe viitor și competiții internaționale. În acest sens, amplasamentul Skate Park s-a extins cu 1.747 mp. 

Având în vedere soluțiile propuse de Proiectant, respectiv consultări cu specialiștii Primăriei și cu comunitatea de skateri - utilizatori finali locali -, s-a ajuns la o dezvoltare semnificativă a proiectului, rezultând ca Skate Parkul din Sfântu Gheorghe să permită conform normativului Internațional avut în vedere în cadrul proiectării, organizarea unor concursuri internaționale. S-au calculat noile valori ale investiției, crescând cu peste 30% (peste 1,3 milioane de lei) valorile incluse în Devizul General inițial aprobat în faza SF a obiectivului de investiții”, se arată în Raportul de specialitate privind aprobarea documentației tehnico-economice faza PT (proiect tehnic), inclusiv modificarea Devizului General aprobat prin HCL 396/2020, pentru obiectivul de investiții „Amenajare Skate Park în Municipiul Sfântu Gheorghe”. 

Antal Árpád: „Creăm cel mai modern skatepark și trial bike park din Transilvania”

Tot săptămâna trecută, primarul din Sfântu Gheorghe a publicat pe pagina sa de Facebook informații despre acest proiect. 

Ținând pasul cu tendințele, creăm cel mai modern skatepark și trial bike park din Transilvania. Noua pistă de skateboard de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” îi va invita pe fanii sporturilor extreme din oraș și pe toți locuitorii din Sfântu Gheorghe să facă mișcare, să se relaxeze și să practice sporturi comunitare. 

Skatepark-ul va include piste pentru începători, intermediari și avansați, un pumptrack, bănci și zone de odihnă. Proiectul tehnic a fost deja aprobat, iar lucrările vor continua, dând un nou impuls scenei sportive comunitare tinere și diverse din Sfântu Gheorghe!”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Antal Árpád. 

Și în trecut, dar și în actele aprobate săptămâna trecută, autoritățile locale au precizat că o astfel de investiție este necesară, pentru că tinerii din oraș nu au, în prezent, o infrastructură care să le satisfacă nevoile din perspectiva acestor tipuri de sport. 

În momentul de față, în Municipiului Sfântu Gheorghe nu există infrastructură adecvată pentru practicarea unor sporturi extreme urbane cum e și cel cu role, trotinetă sau bicicletă trial, acestea fiind practicate în locații neamenajate cum este ceea din cartierul gării, sau Piața Mihai Viteazul și alte locuri publice inadecvate, improvizate de către adepții acestor sporturi. Crearea unor spații adecvate va satisface solicitările cetățenilor, iubitorilor de sport extrem urban. Obiectivul principal al investiției vizează diversificarea activităților sportive, utilizarea cu folos a suprafețelor libere, revitalizarea oportunităților de agrement și petrecerea timpului liber pentru locuitorii Municipiului Sfântu Gheorghe”, se mai arată în documentele adoptate în cea mai recentă ședință de Consiliu Local. 

Studiul de fezabilitate al amenajării Skate Park a fost adoptat la începutul anului 2020. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.