STIREA ZILEI 27 august 2012

Cea mai bună din lume la Geografie!

de Székely Emőke | 591 vizualizări
Ștefania Ursică din Sfântu Gheorghe a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. Absolventă în această vară a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Ștefania Ursică a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie...

Ștefania Ursică din Sfântu Gheorghe a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie.

Absolventă în această vară a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Ștefania Ursică a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, competiție ce a avut loc la Köln în Germania.

Eleva care a fost șefă de promoție anul acesta la CNMV este caracterizată de către directoarea instituției, Luminița Curceanu, ca fiind o fată pasionată de geografie, dar extrem de modestă. În opinia directoarei, titlul obținut la Köln este încununarea muncii elevei și a profesorului Ion Răduță. „Am citit știrea și l-am sunat pe domnul profesor să îmi confirme. Acesta mi-a spus că era sigur de reușita Ștefaniei. Sunt extrem de mândră pentru acest rezultat și de faptul că peste tot se scrie că Ștefania Ursică este de la CNMV din Sfântu Gheorghe” – spune Luminița Curceanu.

La fel de bucuroasă este și şefa Inspectoratului Școlar Judeţean Covasna, Keresztély Irma. Într-o declarație citată de Agerpres, ea a subliniat faptul că numărul olimpicilor din Covasna a crescut în ultimul an. „Sunt foarte fericită şi foarte mândră că avem astfel de elevi (...) Desigur, e în primul rând meritul lor, al elevilor, care cu multă voinţă, interes şi înclinaţie s-au pregătit temeinic, dar şi al profesorilor profund dedicaţi meseriei lor. Ne onorează acest premiu obţinut de eleva Colegiului Naţional 'Mihai Viteazul' la Olimpiada internaţională de Geografie” – a declarat Keresztély Irma.

Într-un interviu acordat Agerpres înainte de a pleca la Köln, Ştefania Ursică a declarat că pasiunea pentru Geografie şi-a descoperit-o în clasa a VIII-a şi s-a datorat aproape în totalitate dascălului de la catedră, alături de care a făcut numeroase drumeţii.

„Excursiile pe care le-am făcut cred că au fost momentul cheie care a schimbat totul (...) Am răsfoit multe albume, atlase, am vizitat foarte multe locuri faţă de alţii, dar mai am foarte multe de văzut (...) Aş vrea mai întâi să văd ţara mea”, a declarat Ştefania Ursică.

Ștefania avea în palmares mai multe participări la Olimpiadele Naționale de Geografie, iar despre ziua în care a aflat că a fost selectată pentru Lotul Olimpic al României spune că a fost una dintre cele mai fericite zile din viața ei. Într-un interviu acordat ziarului nostru spunea că pasiunea ei pentru geografie s-a născut în gimnaziu, iar de-a lungul anilor a învățat să îmbine teoria cu practica.

Anul acesta a terminat liceul, iar din toamnă va fi studentă la Iași. Și-a motivat alegerea facultății spunând că vrea să studieze la Iași pentru că practica la această facultate se face în Carpații Orientali, și astfel ar fi mai aproape de casă.

Directoarea Luminița Curceanu este de părere că Ștefania ar trebui ajutată în anii studenției. „Cred că ar trebui să găsim sponsori care să o susțină pe această fată extraordinară. În ziua de azi se sponsorizează orice, și iată, avem o valoare aici în Sfântu Gheorghe, care merită din plin să fie susținută” – spune Luminița Curceanu.

Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii la Olimpiada de Geografie de la Köln, clasându-se pe locul al doilea pe naţiuni.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.