STIREA ZILEI 6 decembrie 2018

Adevărata Unire: Dobârlăul își dă mână cu mână pentru a-i schimba soarta Andreei

de Iulia Drăghici - Taraș | 5962 vizualizări

Mămică a trei copii cu vârste între 1 și 6 ani, tânăra din Mărcuș duce o luptă cu cancerul și cu datoriile

Dramele care te lasă fără cuvinte și cu noduri în gât au de multe ori darul de a scoate la iveală ce este mai bun din oameni. Așa se întâmplă zilele acestea la Dobârlău, unde întreaga comunitate se unește pentru organizarea unui eveniment caritabil în sprijinul unei tinere familii greu încercate de soartă. La nici 30 de ani, Andreea Văsii, mamă a trei copilași, duce una dintre cele mai grele lupte: cea pentru supraviețuire. Visul său, de a-și vedea fetița de un an și cei doi băieți, de 3, respectiv 6 ani, mari și sănătoși, este periclitat de un dușman greu de clintit: cancerul esofagian. Și cu toate că situația în sine este un adevărat coșmar, nu doar boala i-a îngenuncheat familia, ci și datoriile la bancă, făcute înainte de a-și afla diagnosticul, cu scopul de a-și construi o casă.

Andreea Văsii, este o tânără mămică, de 28 ani, modestă, cu un suflet deosebit. Are 3 copii superbi, în vârstă de 1 an, 3 ani, 6 ani și tot ceea ce-și dorește, este să-i vadă mari, crescând, alături de soțul ei...dar din păcate, viața nu este întotdeauna o filă ruptă dintr-un basm frumos....

În urmă cu doar câteva luni, Andreea a mers la spital pentru a face câteva investigații, urmare a unor dureri care păreau ca fiind o răceală mai puternică! Întâi la spitalul Județean Brașov, mai apoi la București, spitalul Fundeni, unde temerile acesteia i s-au confirmat! Avea cancer, o formă de cancer galopantă!

Astfel Andreea, aflată la o vârstă nepermis de tânără în luptă cu cancerul, a trecut deja printr-o operație, intervenția având loc la spitalul Oncologic Fundeni. A trecut și trece prin cumplitul drum al luptei cu această boală cruntă, dar ea nu-și pierde speranța...nu are cum! Speră să învingă, să trăiască pentru familia ei. Luptă pentru a-și auzi fetița, vorbind, pentru a o vedea în prima zi de grădiniță, luptă pentru îngerașul ei de 3 ani în speranța că-l va duce la deschiderea festivă în prima zi de școală, luptă pentru Andrei, băiatul cel mare, care nu înțelege de ce mămica lui e atât de slăbită, de ce nu se mai joacă cu ei....și nu în ultimul rând, lupta pentru soțul ei, cu care spera că planurile lor de viitor să devină un vis împlinit! Astfel Andreea luptă cu toate puterile ei pentru ceea ce nouă ni se pare o normalitate...un drum lin și sigur!

Această luptă pe care familia tinerii mămici o duce este una anevoioasă, care necesită, în afară de dorință și putere, timp și resurse financiare...multe resurse financiare, cu atât mai mult că în cazul Andreei nu există cifre și date fixe, însă există greutatea financiară pe care soțul acesteia o cară în spate.

Din păcate pentru ei, aceste resurse financiare sunt la limita inimaginabilului de supraviețuire! De când Andreea s-a îmbolnăvit pe lângă șocul apariției bolii, drumurile la spitalele și la numeroși medici....în speranța unei vindecări miraculoase, din păcate au condus la cumularea unor datorii din ce în ce mai mari, iar creditele făcute anterior nu au mai putut fi achitate, nefăcând față acestei situații!”, arată o postare publicată pe Facebook de primarul din Dobârlău, Bogdan Barbu.

„Orice om își face în viață un plan, dar câteodată se dă peste cap tot ce îți propui”

Zilele acestea, Andreea este acasă, la Mărcuș, iar starea ei de sănătate este bună, „cât se poate în situația de față pentru că face tratamentul”, ne-a confirmat soțul acesteia, Florin Văsii.

Problema pregnantă în momentul de față este dată de un împrumut mai vechi la bancă, de circa 40.000 de lei, care nu mai poate fi achitat din cauză că banii veniți în casă prin salariul soțului, se îndreaptă spre traiul de zi cu zi al familiei și spre tratamentul Andreei.

Am vrut să ne facem casă și ne-am făcut rate la bancă. Domnul primar de la Dobârlău a vrut foarte mult să ne ajute cu strângerea bănuților să ne achităm ratele, să ne rămână salariile întregi. Mâncare și altele ce ne trebuie avem, deci nu e problema că nu avem ce mânca, ci avem nevoie de strângere de fonduri să ne putem achita ratele. De asta ne-am și deschis cont bancar, pentru că de acolo o să se retragă banii direct în conturile unde avem datorii. Am făcut împrumut pentru că nu știam ce se va întâmpla. Orice om își face în viață un plan, dar câteodată se dă peste cap tot ce îți propui. Până acum ne-am descurcat, cât se poate. Dacă am reușit să acoperim ratele, cu salariul ne-am descurca cu ce mai avem. (...) Acum atât îmi mai doresc: să dea Dumnezeu să se facă mai bine soția mea. Cum a fost înainte nu va mai fi cu siguranță niciodată”, ne-a spus Florin Văsii.

Spectacol caritabil la Căminul Cultural din Dobârlău

Autoritățile locale, în frunte cu primarul, s-au mobilizat și au început organizarea unui spectacol caritabil. Mai mult, a pornit în mediul online, alături de o cunoștință de-a sa, Radu Dascălu, o adevărată campanie de susținere a familiei greu încercate.

Evenimentul local „Împreună pentru Andreea” va avea astfel loc miercuri, în 19 decembrie, la Căminul Cultural din reședința de comună, începând cu ora 18:00. Intrarea va costa 30 de lei, iar toți banii strânși vor ajunge la familia Văsii din Mărcuș.

Pe scenă vor urca formații locale, soliști vocali și dansatori. De asemenea, la fața locului se vor vinde și decorațiuni pentru Crăciun, iar toți banii încasați vor fi direcționați spre cauza evenimentului. Va avea loc și o lansare de carte, dar și o mulțime de alte acțiuni, toate în sprijinul Andreei și familiei sale.

„Trebuie să fim solidari unii față de ceilalți. Asta în primul rând. E normal să facem astfel de gesturi, să ne ajutăm unii pe alții”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Bogdan Barbu.

Tot edilul a punctat în încheierea articolului publicat pe Facebook următoarele: „Nu sperăm în minuni, dar sperăm ca în urma acestui eveniment, măcar o mică povară de pe sufletul lor să o luăm. Dorim să le oferim un gram de lumină în sărbători, pentru ei și pentru acei mici îngerași care involuntar luptă alături de mama lor....”.

„Le foarte mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi. Nu îmi găsesc cuvintele acum. E un gest deosebit ”, a transmis, prin intermediul ziarului Observatorul de Covasna și Florin Văsii.

Cei care nu pot ajunge la eveniment, dar vor totuși să doneze din puținul lor pentru a sprijini familia din Mărcuș pot să o facă prin donații în banii la contul Cont BCR RO10RNCB0056125664760001 - Văsii Florin.

Sursă foto: Facebook video/Radu Dascălu.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.