STIREA ZILEI 3 ianuarie 2020

6 povești de viață care ne-au inspirat în 2019

de Iulia Drăghici - Taraș | 2802 vizualizări

Trebuie să recunoaștem că ne-a fost greu să facem această selecție, având în vedere că numărul persoanelor cu care ne intersectăm calea într-un an este destul de mare. Totuși, au fost câteva povești de viață care ne-au marcat, ne-au rămas în suflet și din care noi înșine am învățat. De aceea am considerat că merită, încă o dată, cu acest prilej al începutului de an, promovate.

1. Șansa la viață pentru o mamă-învățătoare!

Cei care cred că supereroii nu există sau că nu sunt printre noi, înseamnă că nu au cunoscut-o încă pe Anca Negrea din Sfântu Gheorghe, fiică, mămică și învățătoare. Ochii ei mari, albaștri-verzui, se împletesc armonios cu fiecare zâmbet, care împrăștie în jur raze calde de bucurie. Pe cât de mult optimism emană, pe atât de greu de crezut este că de aproape cinci ani se luptă cu boala secolului. Și cu toate că de două ori a învins, o a treia încercare îi străbate calea. Iar acum, mai mult ca niciodată, are nevoie de cel puțin 5.000 de euro, pentru o nouă investigație care îi poate salva viața.

Citește-i pe site întreaga poveste și află cum o poți ajuta și tu!

2. Pianista nevăzătoare, povestea din lumea umbrelor

Povestea lui Beatrice Borzoș, tânăra nevăzătoare din Belin, este una pe lângă care mulți trec adesea, fără măcar a bănui că în spatele ei se află o ființă firavă, dar mult mai puternică decât noi. E o tânără care în ciuda dizabilității, cântă dumnezeiește. Anul trecut, ea a câștigat finala unui concurs de talente muzicale de la Sfântu Gheorghe.

O poți cunoaște pe Beatrice în materialul publicat de noi pe site. 

3. Internetul s-a lăsat cucerit de Edi Brandabura

Peste un milion de vizualizări pe Facebook, cu peste 20.000 de distribuiri, 12.000 de reacții și alte 1.600 de comentarii, plus alte peste 254.000 de vizualizări pe YouTube. Atât interes online a adunat un videoclip realizat de un tânăr din Sfântu Gheorghe, pe numele său - Edi Brandabura în câteva zile de la publicare. Montajul video îi plasează pe cei doi candidați pentru funcția de Președinte al României, cântând, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, într-un „duet”, celebra piesă Hi-Q „Gașca mea”.

Intră pe link-ul din titlu ca să afli cum a luat ființă videoclipul devenit viral.

4. Povestea unei fete puternice

Nyikó Anetta s-a născut acum 24 de ani în localitatea covăsneană Doboșeni. Diagnosticul de acondroplazie, boala oamenilor mici, i-a fost pus de la o vârstă foarte fragedă. Deși este țintuită într-un scaun rulant, tânăra este o dovadă vie a faptului că orice necaz te poate face mai puternic și mai determinat dacă înveți să privești doar partea bună a lucrurilor. Anetta este mai independentă decât mulți tineri de vârsta ei, cântă la pian și cu vocea, scrie poezii, iar anul trecut a terminat un master și este angajată în domeniul IT.

Poți să afli ce am povestit cu Anetta din articolul publicat pe CovasnaMedia.

5. An important pentru „Mitraliera din Carpați”

Anul 2019 a fost unul important pentru Flavius Hosu, artistul originar din Întorsura Buzăului, atât pentru că a susținut „examenul maturității”, dar și pentru că s-au împlinit 5 ani de când este membru cu drepturi depline al legendarei trupe rock Phoenix și, totodată, 15 ani de când a luat, prima dată, în mâini bețele de tobe. De atunci nu a încetat să uimească pe oricine a avut șansa să îl asculte, cu atât mai mult cu cât totul se datorează propriilor forțe, pentru că încă nu s-a găsit încă profesor care să facă față energiei pe care acesta o emite când se așază în spatele mult iubitelor sale tobe.

Cum a răspuns Flavius Hosu curiozităților noastre, vezi din interviul de pe site. 

6. Timp de 21 de zile, un băiat de 9 ani a prins răsăritul alergând

Ramon Din, un copil din Sfântu Gheorghe care va merge în clasa a patra, și-a demonstrat lui însuși, familiei, dar și celor din jur că indiferent de vârstă, atunci când îți dorești ceva cu adevărat, absolut nimic nu îți poate sta în cale, nici măcar povara trezitului de dimineață pe timpul vacanței. Timp de 21 de zile, la ora 6:00, băiatul și mama lui au alergat la stadion alături de alți membri ai comunității Fitness Tribe.

Povestea lui Ramon este cuprinsă în articolul din link-ul de mai sus. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.