Obiectivul CSM în noul an competitional: Patru sportivi la Olimpiada din 2012
Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a deschis ieri anul competițional 2010- 2011
Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe a deschis ieri anul competițional 2010- 2011, în același timp aniversând și 37 de ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat printr-o reuniune a sportivilor și antrenorilor CSM, care de-a rândul anilor au obținut constant rezultate la diversele competiții internaționale.
Președintele Clubului, Carol Șanta, a declarat că CSM Sfântu Gheorghe se poate mândri permanent cu nume dintre cele mai sonore în sportul românesc de performanță, acest fapt impulsionând Clubul ca pentru anul viitor să-și dorească cel puțin la fel de multe reușite și medalii. În acest context, Carol Șanta a spus că obiectivul principal al CSM Sfântu Gheorghe pentru anul 2011 înseamnă calificarea la Jocurile Olimpice (JO) din 2012 de la Londra.
„La următoarele JO dorim să avem cu cel puțin un reprezentant mai mult decât la cele trecute, unde lotul României a cuprins trei sportivi de la Sfântu Gheorghe. Trei sportivi a însemnat mult, dar vrem patru la următoarea competiție”, a spus Carol Șanta, ținând să le mulțumească tuturor celor 160 de sportivi legitimați la CSM și antrenorilor acestora.
CSM menţine standardul de performanţă naţională
În ceea ce privește investițiile, Carol Șanta a declarat că acestea vizează acoperirea terenului sintetic astfel încât acesta să poată fi folosit mai mult decât până acum, precum și reparații exterioare la Sala Sporturilor, unde în ultima vreme s-a investit foarte mult pe interior.
Primarul Antal Arpad a declarat ieri, înainte de deschiderea anului competițional al CSM, că municipalitatea consideră în continuare că Sala Sporturilor ar trebui să-i fie dată în administrație, deoarece aceasta ”aparține locuitorilor”.
Vizavi de această poziție a primarului, directorul Carol Șanta a ținut să sublinieze că întreaga bază sportivă a CSM Sfântu Gheorghe este una de interes național, fiind creată, alături de altele din țară, pentru a pregăti sportivi destinați lotului național al României.
Investițiile și sumele foarte mari alocate de la nivel central pentru acest complex au confirmat permanent importanța pe care acesta o are pentru sportul național.
„Corect era ca actuala conducere a Primăriei să facă lobby la Guvern - prin reprezentanții pe care-i are acolo, astfel încât să primească finanțări în vederea finalizării unuia din proiectele grandioase anunțate. Firesc ar fi să se gândească administrația locală să facă o sală ultramodernă, nu cum să ia această bază sportivă gata făcută (...). Municipalitatea are și Teatrul de Vară (Stadionul Mic) din Simeria, de ce nu a investit în reabilitarea și modernizarea sa cu fonduri guvernamentale...? ”, a arătat Carol Șanta, atrăgând atenția că dacă Primăria are atât de mult potențial pentru întreținerea unei baze sportive precum cea a CSM, sumele alocate sportului la nivel local ar trebui să fie de două ori mai mari decât sunt, ținându-se cont de performanțe.
Directorul CSM a subliniat că actuala bază deservește atât interesele sportului național de performanță cât și interesele locale, cei interesați primind spațiu pentru competiții sau antrenamente.