SPORT 25 august 2021

Gala fotbalului întorsurean, un eveniment prin care generațiile se unesc

de David Leonard Bularca | 1222 vizualizări

Organizatorii își doresc ca toți cei care au pus umărul la construirea fotbalului întorsurean să fie prezenți la eveniment

Fotbalul a (re)început să fie unul dintre sporturile pe care se pune accent la Întorsura Buzăului. În acest context, pentru a se marca începutul înființării unei noi echipe în orașul covăsnean, „Viitorul Întorsura Buzăului”, toți cei care au pus, de-a lungul timpului, umărul la construirea și susținerea fotbalului de la Întorsura Buzăului sunt așteptați sâmbătă, 4 septembrie, la Gala Fotbalului Întorsurean – „Duelul Generațiilor”.  

Unul dintre organizatori, Călin Strîmbeanu, care este și consilier local, spune că își dorește ca prin acest eveniment să se marcheze importanța oamenilor care s-au implicat în fotbalul întorsurean.

„În mare este vorba despre oameni! Oamenii care și-au adus contribuția în fotbalul întorsurean! Aici vorbim de jucători, organizatori, antrenori, chiar și suporteri! Organizăm o mică premiere și un meci de fotbal în care sperăm să joace cât mai mulți seniori ai fotbalului, prin care le vom arăta că au fost și sunt importanți în comunitatea noastră. Prin această inițiativă vrem totodată să dăm startul unui nou început, o echipă nouă de fotbal (Viitorul Întorsura Buzăului), care s-a înființat prin inițiativa domnului Datcu și a lui Sebi Baciu (Amorosso), care prin voluntariat au reușit să facă aceste echipe. Vorbim de seniori, juniori și copii. Aici avem și echipa de fete”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Călin Strîmbeanu.

Acesta ne-a mai explicat și că recent a fost înființat clubul sportiv din punct de vedere juridic. În același timp, a luat naștere și o nouă asociație, care va promova ieșitul în aer liber și activitățile sportive printre întorsureni. 

„Eu, Florentina Floroian și Nelu Taraș ne-am ocupat de acte, de înființarea clubului sportiv din punct de vedere juridic. Inițial noi am făcut o altă asociație, „Sport Natura Aventura”, cunoscută sub numele de #HaiAfară, prin care încercăm să încurajăm adolescenții, copiii, chiar și adulții să facă sport și să petreacă mai mult timp în natură. Dar la recomandarea domnului primar, Raul Urdă, am făcut și documentele pentru AS Viitorul”, a mai explicat acesta.

În luna mai a acestui an, autoritățile locale de la Întorsura Buzăului au făcut primele demersuri pentru a reface baza sportivă a orașului, după ce au intabulat terenul pe care se află aceasta. Între timp, cetățenii, în regim de voluntariat, au ajutat în luna august la refacerea tribunelor distruse, dar au făcut și alte lucrări de întreținere. 

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.