SPORT 15 martie 2015

Alin Păncescu este vicecampion mondial la ju-jitsu

de Székely Emőke | 868 vizualizări

Sportivul CSM Sfântu Gheorghe a luat şi o medalie la bronz la competiţia din Grecia

Deși Federația Română de Arte Marțiale nu i-a dat încredere şi nu l-a inclus în lot, sportivul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe Alin Păncescu le-a demonstrat tuturor că are loc în elita ju-jitsu-ului mondial. Acesta a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu de la Atena pe cheltuiala CSM, și a reușit să câștige sâmbătă medalia de argint la categoria ne-waza, +94 de kg (Ju-Jitsu Brazilian) sistem de luptă acceptat ca demonstrativ la Jocurile Olimpice din 2016 şi posibil cu drepturi depline la Jocurile Olimpice din 2020. Sportivul a urcat pe tatami și duminică, obţinând locul trei medaliat cu bronz la sistemul de luptă Ju-Jitsu Fighting semi-contact, categoria +94 kg U21 ani.

Participarea sportivului la aceste Campionate Mondiale a fost posibilă datorită încrederii antrenorului Petru Oltean în posibilitățile acestui sportiv de a urca pe podiumul de premiere şi a sprijinului acordat de club prin directorul George Carcadia după îndelungi tratative.

„Am văzut meciurile pe internet, păcat ca eu nu am avut posibilitatea financiară să fiu acolo pentru că rezultatele finale erau altele mult mai bune. Păcat că specialiștii din federație sunt părtinitori şi nu țin cont şi de părerile antrenorilor de club când alcătuiesc lotul de sportivi care efectuează deplasările finanțate de federație. Sunt mândru de toți sportivii mei mai ales că aceştia sunt descoperiți şi formați de mine de la zero, numai noi știm cât şi cum lucrăm, câte sacrificii facem pentru asemenea rezultate”, ne-a declarat antrenorul Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.