SPORT 18 decembrie 2013

2013 – un an de succes la CSM Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 651 vizualizări

Bilanț de sfârșit de an la Clubul Sportiv Municipal: 136 de medalii, din care 59 de aur

Anul 2013 a adus pentru Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe un total de 136 de medalii, din care 59 de aur, 43 de argint și 33 de bronz. Directorul Clubului, George Carcadia, spune că cifrele sunt mai bune decât anul trecut, iar această performanță clasează clubul în prima jumătate a clasamentului național.

Club premiat

„Am încheiat un an de succes, în care sportivii și antrenorii noștri au avut rezultate remarcabile atât la competițiile naționale, cât și la cele internaționale. Aceste rezultate au fost remarcate și de Ministerul Tineretului și Sportului, astfel că CSM Sfântu Gheorghe s-a aflat printre acele cluburi care au fost premiate zilele acestea. Am primit suma de 50.000 de lei pentru echipament, așadar Moșul le aduce sportivilor noștri echipamente noi” – ne-a declarat George Carcadia. Acesta a mai spus că acest lucru a fost posibil datorită muncii în echipă a celor implicați: conducere, antrenori și sportivi.

Atleti CSM Sfantu Gheorghe iunie 2013 - 01

Atleții în cantonament în Kenya

Rezultatele secției de atletism au fost aduse de Cosmin Trofin, Florin Purcea și Iulian Ganciu. Cei trei se află într-un stagiu de pregătire în Kenya, iar antrenoarea Révész Katalin are planuri mari pentru ei pentru 2013. „Atletismul de la CSM a adus în acest an 12 medalii. Poate că se putea și mai mult, însă Cosmin Trofin a avut o perioadă cu probleme, din cauza unei boli nu a dat randamentul scontat la Campionatul Mondial din Ucraina. Cu toate acestea consider că a făcut eforturi supraomenești, reușind curse foarte bune la 1.500 de metri, care inițial nu era proba lui. Sper că și la anul vom avea evoluții bune atât la Campionatele Naționale, cât și la cele internaționale. De asemenea sper că vom reuși să mai aducem un sportiv pentru a întregi lotul” – a declarat Révész Katalin.

Mátéfi Árpád – maestrul perfecționist

Secția de lupte a CSM a adus două performanțe remarcabile, două medalii de aur pentru Mădălina Linguraru, cea care a câștigat Campionatul Național, dar a luat aur și la Jocurile Francofone. „Pentru mine rezultat foarte bun este titlul de campion olimpic, iar rezultat bun este o medalie la Campionatele Mondiale sau Europene. Cu toate acestea Mădălina a făcut o treabă bună, a progresat mult și este o sportivă de mare perspectivă” – spune Mátéfi Árpád.

csm gimnastica kosice 2013 site

Gimnastică, judo și arte marțiale

Antrenorul Liviu Botoș a accentuat rezultatul obținut de gimnastul Emanuel Bădilă, cel care a luat anul acesta trei medalii de aur la Naționalele de Juniori. Sportivul va participa anul viitor la Europenele de Gimnastică, de unde clubul speră să aducă un rezultat bun. Șeful secției de judo și arte marțiale, Petru Oltean, a declarat că sportivii lui au câștigat anul acesta peste 100 de medalii. „Anul acesta ne-am antrenat la Sala Sporturilor Szabó Kati, și diferența s-a văzut. La anul vom pune un accent mai mare pe judo, fiind sport olimpic, și sperăm că vom avea și în continuare sprijinul conducerii clubului pentru a avea rezultate foarte bune” – este de părere Petru Oltean.

Handbal – perspective pozitive

Momentan la CSM există doar echipe de copii în ceea ce privește handbalul. De la anul însă lucrurile se vor schimba. George Carcadia spune că poartă discuții cu reprezentanții Consiliului Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna pentru ca Sfântu Gheorghe să aibă o echipă competitivă de handbal feminin. „Sper să ajungem la un consens, iar orașul să aibă o echipă de handbal competitivă în divizia secundă” – spune George Carcadia.

Gală și urări de bine

Cei mai buni sportivi din județ vor fi premiați vineri începând cu ora 12 la Restaurant „Orchidea”, gala fiind organizată de CSM în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna. De altfel, conducerea CSM spune că la anul va organiza lunar întâlniri între sportivi, antrenori și oamenii de rând pentru a aduce cetățenii mai aproape de Clubul Sportiv Municipal.

„Pentru anul care vine le doresc echipelor Sepsi-SIC, FC Sepsi și OSK Sfântu Gheorghe evoluții cât mai bune, la fel și sportivilor și antrenorilor de la CSM, iar celor de la Consiliul Local, Consiliul Județean, precum și cititorilor Observatorului de Covasna le urez sărbători fericite” – transmite George Carcadia.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.