SOCIAL 22 iunie 2011

Unic în Covasna și Harghita, Programul PISA a ajuns la final

de Monica Vrânceanu | 893 vizualizări
Astăzi are loc la București prezentarea seminarului final al proiectul de grant Prelucrarea Informatică a Subvenţiilor Angajatorilor – P.I.S.A., proiect unic în țară derulat de către Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna și Harghita, cu sprijinul Agenției Naționale. Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la modernizarea serviciului public de ocupare (SPO) şi la creşterea capacităţii

Astăzi are loc la București prezentarea seminarului final al proiectul de grant Prelucrarea Informatică a Subvenţiilor Angajatorilor – P.I.S.A., proiect unic în țară derulat de către Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna și Harghita, cu sprijinul Agenției Naționale. Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la modernizarea serviciului public de ocupare (SPO) şi la creşterea capacităţii acestuia de a furniza servicii de ocupare, prin crearea şi implementarea unui sistem informatic complex pentru preluarea, validarea şi punerea în plată a subvenţiilor pentru angajatori. Prin acest proiect, cele două agenții de ocupare județene își modernizează și reorganizează modul şi structurile de lucru, uşurând şi facilitând accesul angajatorilor la măsurile active de ocupare. Noul serviciu introdus prin PISA este un „self-service” care permite angajatorilor să acceseze informaţiile despre subvenţiile acordate, să îşi elimine erorile şi să evite situaţiile (generate tocmai de aceste erori) de pierdere a stimulentelor financiare - totul într-o deplină transparență. Implementarea activităţilor PISA conduce la o nouă valoare a relaţiei serviciului public de ocupare cu angajatorii – prin crearea cadrului de acces la măsurile active, într-o relaţie colaborativă şi de parteneriat benefic pentru ambele părţi.

”Beneficiile proiectului sunt pentru grupul ţintă al proiectului – constituit din cele două agenţii de ocupare a forţei de muncă din judeţele Covasna şi Harghita, dar şi operatorii care lucrează cu măsurile active – cele aduse de mutaţiile intervenite în activităţile curente de derulare a subvenţiilor. Reducerea activităţilor birocratice aferente verificării deconturilor depuse de angajatori și a timpilor de lucru alocaţi introducerii datelor în cele două sisteme informatice (SIANOFM şi COFINOR), permite personalului din cadrul Agenţiilor judeţene o  acţiune mai eficientă în realizarea şi implementarea măsurilor active de ocupare a forţei de muncă”, a explicat directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, importanța proiectului PISA.

Potrivit lui Kelemen, unul dintre primele rezultate ale proiectului constă în diversificarea şi adecvarea serviciilor oferite de cele două Agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă partenere, creşterea accesului la servicii inovative care permit self-service–ul, cuprinderea în sesiuni de training a unui număr de peste 500 de angajatori care, acum, pot utiliza sistemul (circa 250 în fiecare judeţ), scăderea cu 80% a volumului sumelor respinse la decontare, prin corelarea datelor şi eliminarea erorilor, realocarea a câte doi salariaţi pentru fiecare Agenţie judeţeană către alte măsuri active și creşterea calităţii, eficienţei şi transparenţei serviciilor oferite de cele două agenţii judeţene în relaţia cu angajatorii.

După seminarul final de la București, AJOFM Covasna organizează un alt seminar final la Sfântu-Gheorghe, astfel încât toate detaliile proiectului să ajungă la cât mai multă lume. Evenimentul va avea loc pe 27 iunie de la ora 12 în Sala de şedinţe a Incubatorului de Afaceri.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.