SOCIAL 4 martie 2022

Un centru de fitness din Sfântu Gheorghe oferă acces gratuit persoanelor cu dizabilități

de David Leonard Bularca | 733 vizualizări

Centrul de fitness Dr. Fit, din Sfântu Gheorghe, oferă acces gratuit persoanelor cu dizabilități, pe parcursul întregii vieți. Patronul sălii de sport, Dan Damian spune că își dorește astfel să ofere posibilitatea acestor persoane să participe activ la viața clubului, mai ales pentru că avem de învățat de la aceștia atunci când vine vorba despre determinarea lor de a face lucruri.

„Noi avem în cadrul companiei noastre o asociație de acum vreo 10 ani de zile în care sprijinim persoanele cu dizabilități cu tot felul de produse, ce mai au nevoie, în funcție de cum avem și noi posibilitățile. Acum ne-am gândit că ar fi foarte frumos ca persoanelor cu dizabilități să le oferim bucuria de a putea să participe la viața clubului în mod activ, având în vedere că nu au aceleași posibilități financiare, și să le oferim aceste abonamente gratuite pe viață. De ce pe viață? Pentru că, vă dați seama, sunt probleme de care nu se vor vindeca niciodată, din păcate”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Dan Damian. 

Acesta susține că este important să preluăm de la persoanele cu dizabilități entuziasmul lor de a trăi și de a vedea viața altfel decât o facem noi. 

„Asta fost ideea: să ne bucurăm și noi de entuziasmul lor de a trăi, de determinarea lor de a face lucruri, de a vedea viața mai pozitiv decât o vedem mulți dintre noi. Eu cred că integrarea aceasta în cadrul clubului a fost și este binevenită de către membrii clubului, de către colegii mei. Ne-a venit ideea aceasta și am zis: hai să acționăm și să o facem”, a declarat patronul Dr. Fit din Sfântu Gheorghe. 

„Am mers pe ideea să facem un bine”

Dan Damian spune că își dorește în acest mod să facă un bine, iar asta și pentru că sala de fitness are dotări speciale pentru persoanele cu dizabilități. Totodată, speră ca și alte persoane să aibă inițiative similare. 

„Noi am avut persoane cu dizabilități care veneau la sală, dar am decis că de acum gata, se termină, nu vrem să facem nici un fel de venituri pe seama bolii și suferinței lor. Adică am mers pe ideea să facem un bine, mai ales în această perioadă, am simțit că așa e bine. Sala am făcut-o prevăzută pentru persoane cu dizabilități, cu toalete, cu ușă specială de intrare pentru ei, deci ideea nu este numai de acum, a fost o gândire înainte, am făcut infrastructura clubului de așa natură. Sper să aibă și alții inițiativa de a-i ajuta, sprijini și a-i integra pe acești oameni cu dizabilități în societate cât mai bine”, ne-a mai spus, în final, patronul de la Dr. Fit Sfântu Gheorghe. 

Sala de fitness își are locația în Centrul Comercial Șugaș, strada Gróf Mikó Imre, Etaj 4, Sfântu Gheorghe și a fost inaugurată pe 15 septembrie 2020

Sursa foto: Dr. Fit Sfântu Gheorghe / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.