STIREA ZILEI 16 septembrie 2020

Prima sală de fitness cu tehnologie smart din România, inaugurată la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 58976 vizualizări

Clubul Dr. Fit va fi deschis non-stop 

Sănătos, convenabil, inteligent. Acestea sunt cuvintele care alcătuiesc crezul noii săli de fitness, inaugurată marți, 15 septembrie, în centrul orașului Sfântu Gheorghe. Clubul  Dr. Fit este situat la etajul patru al centrului comercial Sugas, iar intrarea se face ca „în viitor”, cu ajutorul unui cod QR, generat de o aplicație specială. Scanarea unui asemenea cod va fi utilă și în cazul în care clienții vor dori să vadă cum funcționează un anumit aparat de fitness. Astfel, noua locație, deschisă non-stop, vine cu un concept nou nu doar pentru reședința de județ, ci este o premieră la nivel național. Cei care îi vor calca pragul vor putea face sport singuri, cu un antrenor personal, sau în grup.  

Clubul Dr. Fit, deschis publicului marți, 15 septembrie, nu este un loc gândit doar pentru practicanții experimentați de fitness, ci și pentru aceia care până acum nu au reușit să se împrietenească cu sportul, spun cei care au venit cu ideea. Clienții vor putea să se antreneze la orice oră, pentru că noua locație va fi deschisă 24 din 24. 

„După cum vedeți, este o sală nou-nouță, o investiție destul de mare. Este prima sală de fitness din lanțul de săli de fitness pe care vrem să îl facem la nivelul întregii Românii. Ne-am gândit la 50 de săli în 5 ani. Prima sală am făcut-o la Sfântu Gheorghe. Multă lume ne-a întrebat de ce la Sfântu Gheorghe și nu într-un oraș mai mare? Simplu. Aici m-am născut și am ținut foarte mult ca să aducem un plus de valoare orașului Sfântu Gheorghe și locuitorilor, și prietenilor, și oamenilor cu care am crescut. După cum vedeți, n-a fost ușor să facem o astfel de investiție. A început ca și proiect în 2018, în luna noiembrie, de la o idee, după care am conlucrat anul trecut împreună cu câțiva prieteni, cu colegul și partenerul meu Shaun care este un expert și un specialist în fitness de peste 20 ani (...) După cum știți și probabil ați văzut și pe Facebook, este prima sală smart din România ca și concept – 24 din 24 de ore e deschisă. Asta înseamnă că toată lumea va putea avea acces cu un cod QR de pe telefon. (...) Lumea poate intra la orice oră din zi și noapte. Ne-am dorit să facem această sală premium, dar disponibilă și accesibilă tuturor persoanelor, indiferent de veniturile pe care le au”, a spus marți, la inaugurarea sălii de fitness, proprietarul Cristian Damian Dan. 

„Fitness-ul nu este un lux, este un drept al tuturor” 

Consultant în fitness, britanicul Shaun Hall spune că Dr. Fit este mai degrabă un „club de sănătate”, nu o „sală de forță”. El a precizat că fiecare spațiu este gândit în așa fel încât să fie foarte util. Acesta și-a propus din start ca rolul fiecărui aparat și a fiecărui obiect din sală să fie ușor de înțeles pentru toți, indiferent de nivelul de pregătire. Chiar dacă toate informațiile pot fi accesate de pe un smartphone, cu ajutorul unui cod QR, la fața locului va fi și o echipă de specialiști care îi va îndruma pe cei care vor avea întrebări.  

„Este o sală pentru toată lumea. Oamenii au nevoie să facă efort fizic. Fitness-ul nu este un lux, este un drept al tuturor. Ceea ce încercăm noi să facem este să oferim ceva accesibil, flexibil. Lumea poate să vină când vrea. Nu e un loc intimidant. Nu vrem să atragem bodybuilderi, noi vrem ca oamenii să fie în formă, să fie sănătoși”, ne-a spus Shaun Hall. 

Sala de forță este împărțită în cinci zone

Spațiul din Dr. Fit este împărțit în câteva zone, iar cei care vin să facă sport își pot alege, în funcție de preferințe, locul în care își vor petrece timpul la sală. 

Zona de la intrare este destinată antrenamentelor funcționale, echipată corespunzător. Shaun Hall a precizat că cea de-a doua zonă, cea pentru exercițiile de forță, conține peste 15 aparate pentru toate grupele musculare, iar în zona cu greutăți se găsesc haltere și gantere, de la cele mai ușoare, la cele mai grele. Aparatele conțin și un cod QR. După scanare, acesta poate oferi informații despre cum funcționează și cărei grupe musculare sunt destinate. 

Zona cardio conține echipamente destinate exercițiilor care stimulează frecvența bătăilor inimii. Acestea au rolul de a mari flexibilitatea și rezistența organismului, a precizat consultantul în fitness.  

Activitățile de grup, incluse în prețul abonamentului 

Într-o altă zonă, numită studio aerobic, dotat cu un sistem separat de sonorizare, se vor ține peste 25 de diverse antrenamente de grup pe săptămână, incluse în prețul abonamentului. Printre acestea se numără Yoga pentru începători, Yoga Relaxing, Zumba, Tiplex Mobility, Stell Tonic, Dance Fitness, Total Body, Pilates, Tabata, Core Training, Funcțional Training, Spinal Gymnastics, Tae Bo sau Abs & Butt.

Programul detaliat al antrenamentelor de grup va fi afișat lunar pe pagina de Facebook Dr. Fit. 

Cât costă? 

Prețul unui abonament lunar este de 99 de lei, cu toate activitățile incluse și poate fi achiziționat pe site-ul www.drfit.ro sau la fața locului. Cei care au reușit să se înscrie până pe 5 septembrie au beneficiat de scutirea tarifului de aderare ca membru al clubului, care costă, începând de marți, 15 septembrie, 99 de lei. Aceasta se plătește o singură dată, dar numai dacă nu se întrerupe abonamentul.

Prima sală de fitness cu tehnologie smart s-a deschis publicului începând de marți, 15 septembrie, de la ora 17:00 până la ora 22:00, iar din 16 septembrie, de la ora 8:00, sala va intra în programul normal non-stop. 

După 22:00, oră la care se închide magazinul Sugas, accesul se va face prin scanarea codului QR la parter, la intrarea în unitatea comercială.

Update

Echipa Dr. Fit transmite că, din motive tehnice, sala nu poate fi deschisă 24/7 deocamdată.

„Încercăm deschiderea facilității 24/7 începând de vineri, 18 septembrie. Ne cerem scuze pentru acest aspect și sperăm că în continuare puteți utiliza facilitățile după programul dumneavoastră. Joi, 17 septembrie, programul va fi de la 6:00 până la 22:00. Vineri, 18 septembrie, programul va începe la 6:00 și sperăm că va continua 24/7”, au transmis miercuri reprezentanții noii săli de fitness.

 

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.